«Οι πολίτες θα δώσουν τη νίκη και μια νέα τετραετία στον ΣΥΡΙΖΑ»

0

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ LARISSANET

———————————————————-

«Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λάρισας»

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη

Στην εκκίνηση του κατεξοχήν εκλογικού 2019 ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου αναλύει στη larissanet τους στόχους που θέτει η τοπική κομματική οργάνωση ενόψει των μαχών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες στις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του κ. Παπαγεωργίου σχετικά με τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου, ενώ σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι. Ο γραμματέας της Ν.Ε. δηλώνει αισιόδοξος σε ότι αφορά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ενώ απαντά στη θέση που εκφράζουν κεντρικά και τοπικά στελέχη της ΝΔ γα την κατάκτηση και τρίτης έδρας στο ν. Λάρισας.

Σε άλλο σημείο και έχοντας μπροστά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Παπαγεωργίου δηλώνει ικανοποιημένος για την επίτευξη στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας των στόχων που είχε θέσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την συγκρότηση συνδυασμών.

Σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στο ν. Λάρισας επισημαίνει ότι «η τοπική κοινωνία βλέπει και κρίνει όσα σημαντικά έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, τα οποία μάλιστα συνέβησαν εν μέσω ενός πολύ σφιχτού δημοσιονομικά καθεστώτος»αν και προσθέτει πως «κάποια από τα έργα που δρομολόγησε η κυβέρνηση, πιστώνονται εξ ολοκλήρου στην περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, γεγονός που δεν αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα».

«Αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική, το πρώτο κόμμα θα βγάλει 3 έδρες στην εκλογική μας περιφέρεια. Μόνο που πρώτο κόμμα θα είναι ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε…»

Κύριε Παπαγεωργίου, το 2019 που μόλις ξεκίνησε αποτελεί αναμφίβολα μια πολυμέτωπη, εκλογικά, χρονιά. Ποιοί είναι οι στόχοι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Καταρχάς, θα ήθελα να επισημάνω ότι γενικότερα το 2019 είναι μια κομβικής σημασίας χρονιά για τη χώρα, όχι μόνο λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και γιατί θα γίνουν ορατά σε κάθε ελληνική οικογένεια τα καίρια μέτρα ανακούφισης όλων εκείνων που επλήγησαν από τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης, τα οποία υλοποιεί ήδη, αλλά και στα οποία πρόκειται άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα λειτουργεί πλέον αυτόνομα και χωρίς κηδεμονία μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενισχύει τον τομέα της εργασίας και προχωράει προς την ανασυγκρότηση της κοινωνίας μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολλών και όχι των ολιγαρχών που λυμαίνονταν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι αυτονόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ότι οι στόχοι του ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων ταυτίζονται με τους στόχους του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο. Εξαρχής η Κεντρική Επιτροπή έθεσε ως στόχο τη συγκρότηση συνδυασμών νίκης που θα διοικήσουν την επόμενη μέρα τους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθούν ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις. Όλα αυτά έχουν ήδη υλοποιηθεί στην Π. Ε. Λάρισας, νομίζω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, η Νομαρχιακή Επιτροπή συντάσσεται με την κεντρική κατεύθυνση για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό της Ευρώπης, απευθύνοντας ενωτικό προσκλητήριο στις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Πρασίνων και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας που θέλουν και μπορούν να αντιπαλέψουν, πανευρωπαϊκά και στις χώρες τους, τον νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό και την εφιαλτική ανάδυση της Ακροδεξιάς.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι αυτές να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο φέτος. Κι αυτό γιατί μένουν ακόμα να γίνουν αρκετά πράγματα για την βελτίωση της ζωής των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων, την πάταξη του διεφθαρμένου συστήματος που ευθύνεται κυρίως για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα το 2010, συνεπικουρούμενο από το παλιό πολιτικό καθεστώς, αλλά και την απονομή δικαιοσύνης για μια σειρά σκανδάλων που προκάλεσε αυτό το σύστημα.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε ήδη το πλαίσιο που θα ωθήσει τη χώρα στην παραγωγική της ανασυγκρότηση, θα αναδιατάξει τις κοινωνικές της δυνάμεις και θα διαμορφώσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.  Γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι στις κάλπες του επόμενου Οκτωβρίου, οι πολίτες θα δώσουν άλλη μία νίκη και μια νέα τετραετία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα χειριστεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της συγκρότησης του τοπικού βουλευτικού ψηφοδελτίου;

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά στην κατάλληλη ώρα θα ξεκινήσουν και αυτές οι διαδικασίες. Το βέβαιο είναι ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο η εισήγηση της Ν.Ε. για το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, σε συνεννόηση με το αρμόδιο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Βασική της προτεραιότητα θα είναι να συγκροτείται το ψηφοδέλτιο από ικανούς και καταξιωμένους ανθρώπους που διακρίνονται για την συλλογική τους δράση στην τοπική κοινωνία. Προφανώς στοχεύουμε στην εκλογική πρωτιά και στην περιοχή μας, αλλά όποιοι σύντροφοι κι αν εκλεγούν στην επόμενη Βουλή οφείλουν να συνεχίσουν την ένταξή τους στη συλλογική κουλτούρα της Αριστεράς, μακριά από γραφικούς παραγοντισμούς που πολλές φορές παρατηρούμε στους βουλευτές άλλων κομμάτων.

Είσαστε ικανοποιημένος σε ότι αφορά την πορεία για τη δημιουργία συνδυασμών που θα έχουν τα χαρακτηριστικά «μετώπου» προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, όπως και στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας;

Επαναλαμβάνω ότι στην περιοχή μας έχουν υλοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό οι στόχοι που έγκαιρα έθεσε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά περίπτωση παρουσιάζονται δυσκολίες ή και καθυστερήσεις, αλλά έχουμε αφήσει ελεύθερους τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης, τα τοπικά αυτοδιοικητικά σχήματα να δράσουν συλλογικά για τη διαμόρφωση προοδευτικών συνδυασμών, έξω από λογικές χρισμάτων και κομματικών εντολών, αλλά με τη στήριξη πρωτοβουλιών που ευνοούνται από το πλαίσιο που όρισε ο «Κλεισθένης Ι», το οποίο προωθεί την κουλτούρα των συνεργασιών και αρνείται «δημαρχοκεντρικές» πρακτικές και πολιτικές.

Πώς θα οριοθετούσατε πολιτικά τη μάχη την οποία θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έναντι της ΝΔ, όσο και σε σχέση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις προσεχείς εθνικές εκλογές;

Νομίζω ότι το δίλημμα των προσεχών εθνικών εκλογών είναι απλό αλλά και πολύ ουσιαστικό ταυτόχρονα: Πρόοδος ή συντήρηση. Ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, αλλά και οι αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, που υπερασπίζεται από θέση αρχής τη δημοκρατία, την πρόοδο, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον κόσμο της εργασίας, μάχεται για την πάταξη της διαφθοράς και στέλνει στην αδέκαστη δικαιοσύνη μια σειρά από καραμπινάτα σκάνδαλα και από την άλλη το κόμμα ή για να ακριβολογώ τους εκπροσώπους της ντόπιας ολιγαρχίας που χρεοκόπησαν τη χώρα, αντιπάλεψαν με εκδικητική και νεοφιλελεύθερη εμμονή τον σκληρό αγώνα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δίστασαν να προσεγγίσουν ακόμα και την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής για να πετύχουν τον στόχο τους, που συνεργάζονται ακόμα και σήμερα με όλο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, αρκεί αυτό να επιστρέψει στην εξουσία. Με λύπη παρατηρώ ότι και η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σχεδόν καθημερινά σέρνεται πίσω από ανάλογες πρακτικές, πρακτικές που ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει για μία ακόμα φορά στις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο των τοπικών όσο και των κεντρικών, εκφράζεται ο στόχος για την κατάκτηση της τρίτης έδρας για το κόμμα τους στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας. Τί απαντάτε σ’ αυτή τη θέση;

Οι φιλοδοξίες δεν είναι κακό πράγμα, αρκεί να μην μετατρέπονται σε γραφικότητα. Ετσι κι αλλιώς, αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική, το πρώτο κόμμα θα βγάλει 3 έδρες στην εκλογική μας περιφέρεια. Μόνο που πρώτο κόμμα θα είναι ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε…

Πώς θα συνοψίζατε τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά το νομό Λάρισας;

Οσο κι αν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν συνηθίζουν να προχωρούν σε ανάλογους απολογισμούς, η τοπική κοινωνία βλέπει και κρίνει όσα σημαντικά έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, τα οποία μάλιστα συνέβησαν εν μέσω ενός πολύ σφιχτού δημοσιονομικά καθεστώτος. Αναφέρομαι σε δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες, σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πολιτική, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι υδάτινοι πόροι, τα τοπικά προϊόντα. Βασικός μοχλός πολλών από αυτές τις δράσεις, υπήρξε ασφαλώς το απόλυτα επιτυχημένο, διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2017. Βέβαια, κάποια από αυτά τα έργα που δρομολόγησε η κυβέρνηση, πιστώνονται εξ’ ολοκλήρου στην περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, γεγονός που δεν αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com