Η «πόλωση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων

0

*Αρθρο του Βασίλη Ζωγράφου

Η οξύτητα με την οποία ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να πολώσει το κλίμα είναι συνεχής. Χωρίς ο κ. Μητσοτάκης να λέει κάτι καινούριο, χωρίς προτάσεις, χάνει την ψυχραιμία του, βρίζει ασύστολα τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι φανερή η πολιτική του ανεπάρκεια. Εκτοξεύει χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τον πολιτικό άνδρα, αντίθετα φανερώνουν αδυναμία να αντιμετωπίσει με όρους πολιτικούς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Είναι αχαρακτήριστος και πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά ο κοινοβουλευτικός του λόγος. Δεν συνάδει με αρχηγό κόμματος, ιδιαίτερα αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ένας λόγος εμφυλιοπολεμικός -ακροδεξιός με ρητορική μίσους. Ανέκφραστος, επιδιώκει την πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο, αλλά και την εξαφάνισή του, ίσως στο μέλλον και την απαγόρευση των αριστερών ιδεολογιών και ιδεών. Μιμείται  ως πρωτοπαλίκαρο, ενώ είναι αρχηγός, τον ακροδεξιό κ. Βορίδη.

Οι ανοίκειος και υβριστικός λόγος καθώς και η χυδαία, ευτελής και ιταμή συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη φανερώνει πως έχουμε να κάνουμε με έναν κατευθυνόμενο πολιτικό, υπηρέτη της διαπλοκής .Πίσω από τον μισαλλόδοξο λόγο της ΝΔ βρίσκονται οι ολιγάρχες της διαπλοκής και οι γνωστοί μεγαλοκαναλάρχες οι οποίοι ασκούν ένα είδος πολιτικής τρομοκρατίας, όχι μόνο κατά της κυβέρνησης αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα σε νέο διχασμό και σε μια ακραία πόλωση. Μία και μοναδική είναι η εξήγηση: Να επανέλθουν στο προσκήνιο  τα συμφέροντα και οι  πολιτικοί φίλοι, ολιγάρχες που δεν έχουν την καλή έξωθεν μαρτυρία. Όσο οι υποθέσεις τους με τη δικαιοσύνη εκκρεμούν, θα κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αν και δεν θα τους βγει.

Ο κ. Μητσοτάκης, από τη μία είναι ο υμνητής του 4ου μνημονίου και ο ένθερμος υποστηριχτής του νεοφιλελευθερισμού και από την άλλη ο θιασώτης του διχασμού, της πόλωσης, της «χρυσαυγίζουσας»  ακροδεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια στο ξέφωτο και υλοποιούν ένα σχέδιο με σαφείς παραγωγικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους. Στόχους που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και την ανακούφιση των «θυμάτων» των μνημονίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αναβαθμίζουν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, όπως και τη διεθνή της αξιοπιστία.

Οι πολιτικοί που μέχρι προχθές πίεζαν τα όργανα και τους πολιτικούς τους φίλους στην ΕΕ να κοπούν οι συντάξεις, θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία, για να μας «σώσουν» με τα ίδια μέσα που μας διέλυσαν.

Έχουμε τη σύγκρουση δύο διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Της Αριστεράς από τη μία πλευρά, που έβγαλε τη χώρα όρθια από τη λαίλαπα των μνημονίων και της κρίσης, παρότι εφάρμοσε πολιτικές που δεν είναι στην ιδεολογία της και από την άλλη της ΝΔ και του συστήματος διαπλοκής, ενός συστήματος που γεννά σκάνδαλα και διαφθορά, ενός συστήματος που θέλει το λαό στο περιθώριο.

Αυτή η αντιπαράθεση δεν είναι θεωρητική, τη ζούμε καθημερινά στην πράξη. Από τα αποτελέσματά της θα κριθεί το μέλλον μας ως λαός γιατί όχι και ως χώρα. Οι Έλληνες ούτε αμνησία έπαθαν, ούτε ξέχασαν τα «πάθη» τους. Θα δώσουν την ώρα που πρέπει την αρμόζουσα απάντηση και πολλοί θα μείνουν με τη χαρά των αμφιλεγόμενων γκάλοπ.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι εκπαιδευτικός, αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com