Ευσεβής πόθος της αντιπολίτευσης το 4ο Μνημόνιο

0

Το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί  4ου μνημονίου είναι πλέον παρελθόν. Νέο μνημόνιο με ακύρωση ψηφισμένου μέτρου λιτότητας ,δε νοείται. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ψήφισε την περικοπή των συντάξεων το καλοκαίρι του 2017 με απαίτηση του ΔΝΤ , προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Και από 1\1\2019 έπρεπε να προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ,που προέκυψε από τον επανυπολογισμό τους. Θα μείωνε λιγότερο  ή περισσότερο το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα άνω του 1.000.000 παλιών συνταξιούχων και ισάριθμων οικογενειών.

————————————————————————–

Αυτές ήταν οι σταγόνες που θα ξεχείλιζαν το ποτήρι της δυσαρέσκειας από τα μνημονιακά μέτρα λιτότητας.

Η αντιπολίτευση , ιδίως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛΛ, επένδυσαν πολλαπλά από το 2017 και μέχρι εσχάτως στην περικοπή των συντάξεων ,ενώ έχυναν κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν ενδιαφέρονταν για τους συνταξιούχους. Τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ οργάνωναν μέσω «ειδικών προπαγανδιστών» εκπομπές με ατέλειωτες ώρες προπαγάνδας  και παρουσίαζαν μελοδραματικά την περικοπή των συντάξεων. Με παρεμβάσεις τους στην Ε.Ε. εξήντλησαν όλες τις δυνατότητες τους πιέζοντας για την περικοπή.

Επένδυσαν με κάθε μέσο στην καταλυτική  εκλογική επίδραση μέσω των περικοπών ,τις οποίες έκαναν αιχμή του δόρατος του αντιπολιτευτικού τους λόγου. Δεν υπολόγισαν πως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ .Δεν υπολόγισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική, κυβερνάει και δεν τον κυβερνούν. Η υπερπροβολή του θέματος με επικοινωνιακό μπαράζ επί μήνες από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, που το εμφάνιζαν ως δεδομένο, σήμερα λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, καθίσταται πειστικό το κυβερνητικό αφήγημα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση πιστώνεται και τον περιορισμό του ΔΝΤ -του πιο ακραίου των δανειστών- σε ρόλο παρατηρητή. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή.

Για πρώτη φορά φέτος ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας ,αλλά μέτρα ελαφρύνσεων για τους αδύναμους ,τη μεσαία τάξη ,την επιχειρηματικότητα. Το EWG αποτελείωσε το αφήγημα των καταστροφολόγων. Και κλάμα που δεν κόπηκαν οι συντάξεις !!!  Έπεσε αυτή η απόφαση πολύ βαριά, κύρια στη ΝΔ. Τώρα τι θα γίνουν χωρίς αφήγημα; Η ΝΔ ψάχνει νέο σενάριο καταστροφολογίας. Επιχειρεί να απαξιώσει το κοινωνικό μέρισμα. Κοινωνικό μέρισμα από 300-1400 ευρώ για 1.300.000 νοικοκυριά, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δεν είναι ένα ή δύο τα μέτρα ελάφρυνσης για τους αδύναμους ,τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

* Νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου στέγης με εισοδηματικά κριτήρια (επιδότηση από  70 ευρώ έως 200 ευρώ το μήνα)

* Μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών ,αυτοαπασχολούμενων και αγροτών κατά 1/3 και η εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή.

* Επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων ,

* Μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019.

* Μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

* Μείωση του φορολογικού συντελεστή των μερισμάτων.

* Βοήθεια στο σπίτι.3.000 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου ,οι συμβάσεις τους μετατρέπονται σε αορίστου.

*Ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Μετά την περικοπή των συντάξεων έρχεται και η μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2020.Ήδη η μείωση του αφορολόγητου έχει υιοθετηθεί από τη ΝΔ και την έχει εντάξει στο οικονομικό της πρόγραμμα. Η κατάργηση του προαπαιτούμενου μέτρου των δανειστών ,αποτελεί τον επόμενο στόχο της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί και θα γίνει στην ώρα του πραγματικότητα. Η ΝΔ βιάστηκε, θέλει να ματώσουν κι άλλο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ακόμη την τελευταίο λόγο, θα είναι καταλυτικός υπέρ των εργαζομένων ,των συνταξιούχων ,της νεολαίας ,των μεσαίων στρωμάτων ,των αγροτών. Θα είναι καταλυτικός στην αντιμετώπιση της ανεργίας ,μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ,ιδιαίτερα της επιστημονικής ανεργίας με  επαναπατρισμό των επιστημόνων μας αλλά όχι μόνο.

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com