Πετρόπουλος από Λάρισα: Βιώσιμο το ασφαλιστικό έως το 2060

0

υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή τύπου από τη Λάρισα ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση του ασφαλιστικού βελτιώνεται καθώς ανεβαίνουν οι δείκτες στη οικονομία με τα ποσοστά της ανεργία να πέφτουν σημαντικά . Μάλιστα ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα και με βάση την τελευταία αναλογιστική μελέτη είναι βιώσιμο έως το 2060».

—————————————————–

Σχετικά με τα αναδρομικά που θα καταβληθούν σε ειδικές κατηγορίες σημείωσε ότι πρόκειται για ένα χαμηλό ποσό το οποίο θα δοθεί καθώς και αυτές οι ομάδες επλήγησαν από την κρίση μισθολογικά. Για τα αναδρομικά και τις αγωγές που έχουν κερδηθεί ο υφυπουργός ζητά από το ΣτΕ να ξεκαθαρίσει αν θα καταβληθούν μόνο σε όσους έχουν κινηθεί δικαστικά ή σε όλους ανεξαίρετων τους συνταξιούχους. Αν ισχύσει η δεύτερη περίπτωση ο κ. Πετρόπουλος και με δεδομένο ότι το ποσό είναι τεράστιο και δεν μπορεί να δοθεί, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσουμε με βάση τις δυνατότητές μας ισάξια σε όλους».

Από τον Γενάρη του 2019 έρχονται μικρές αυξήσεις για τους αγρότες ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου το 2023 και βάση την καλύτερη οικονομική κατάσταση αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στις συντάξεις. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων δεν είναι προσωρινό αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Επισήμανε ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα έχει σημαντική οικονομική ανάπτυξη και μάλιστα αναμένεται μέσα στο 2018 αναμένεται η ανεργία να πέσει κατά μια ποσοστιαία μονάδα. Βέβαια σημείωσε με νόημα ότι «δεν θέλουμε την Ιταλία να σκάσει σαν ηφαίστειο γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός κάνει ενέργειες προς την εξομάλυνση της κατάστασης. Η ανασυγκρότηση που έρχεται δεν γίνεται με έναν φτωχό Λαό. Γι’ αυτό φροντίζουμε για την αύξηση των εισοδημάτων». Οι περικοπές ήταν ο λόγος -σύμφωνα με τον υφυπουργό- που στην αγορά είχαμε ύφεση στην οικονομία της χώρας.
Ανεβασμένος φαίνεται να είναι και ο μέσος όρος εισπραξιμότητας εισφορών γεγονός που βοηθά το σύστημα του ΕΦΚΑ. Επανέλαβε ότι 1.420.000 συντάξεις δεν θα μειωθούν, ενώ αντίθετα θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 7  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό.

Επίσης θα συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή στις 6 το απόγευμα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και το Επιμελητήριο Λάρισας.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com