ΣΥΝ.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα

0

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε παραστάσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30/11/2018:

– Στις 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Οικονομίας στην Πλατεία Συντάγματος

– Στις 14.00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης την κάλυψη της μετακίνησης με πούλμαν των εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα και επιθυμούν να μετακινηθούν.

Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να μετάσχουν στην κινητοποίηση να παραβρεθούν την Τρίτη 27/11, ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας για το συντονισμό της κινητοποίησης.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Παρασκευή 30/10, 08.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό κύκλο και τις 3 πρώτες ώρες για τα εσπερινά σχολεία για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Διεκδικούμε την καταβολή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, καθώς και την ένταξη του ποσού αυτού στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.

Οργανώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών της διαθεσιμότητας.

Δε ξεχνάμε πως τον Ιούλη του 2013, περίπου 2500 εκπαιδευτικοί της επαγγελματικής εκπαίδευσης βγήκαν σε διαθεσιμότητα, καταργήθηκαν τομείς και ειδικότητες, 20000 μαθητές οδηγήθηκαν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο νεοφιλελευθερισμός έδειξε το αποκρουστικό του πρόσωπο απαξιώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση για χάρη των συμφερόντων ιδιωτικών ομίλων.

Επειδή μετά την αποχώρηση της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, δεν είναι δυνατό να κηρύξει το Δ.Σ συμπληρωματική 3ωρη διευκολυντική στάση, καλούμε την ίδια μέρα, την Τρίτη 27/11, ώρα 19:00, όλους τους συναδέλφους σε ΈΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας με βάση την απόφαση της ΟΛΜΕ για Γενικές Συνελεύσεις έως 30/11 για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να οργανώσουμε από κοινού την κινητοποίηση.

Ενημερώνουμε επίσης πως το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν στα πλαίσια της διαθεσιμότητας, στους υπαλλήλους που ανήκαν οργανικά στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com