Η απάνθρωπη δικαστική απόφαση κατά της καθαρίστριας: Στις 28/11 θα συζητηθεί στη Λάρισα η αίτηση αναστολής

0

Το «έγκλημά» της; Παραποίησε πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’, για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου… Στις 28 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής

———————————————-

Στις 28 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο. Η γυναίκα έχει καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄ τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως καθαρίστρια.

Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ήδη, οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η κυρία Δημητρίου έχει ζητήσει να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η αίτηση αναίρεσης

Ο δικηγόρος της 53χρονης καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση, επειδή πλαστογράφησε το πτυχίο της, για να διοριστεί στο Δημόσιο, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος Γιώργος Σινέλης δήλωσε ότι ζητεί, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο, να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απέραντη ευγνωμοσύνη για το πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας η καθαρίστρια εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τονίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα η προφυλάκισή της, η ίδια λύνει τη σιωπή της και ευχαριστεί όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό της. Η 53χρονη γυναίκα τονίζει στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου” πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Λέει χαρακτηριστικά: “Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ”.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com