ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση για την εργαζόμενη καθαρίστρια προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα

0

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια. Η απόφαση αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη. Από τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Πλήττεται η εμπιστοσύνη των εργαζομένων απέναντι στο σύστημα της δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην εργαζόμενη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου αφενός προσβάλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα καθότι επέλεξε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του επιβάλλοντας δεκαετή κάθειρξη απέναντι σε μια εργαζόμενη καθαρίστρια, και αφετέρου, πλήττει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων απέναντι στο σύστημα της δικαιοσύνης, καθότι φαίνεται να μην επιδεικνύει την ίδια αυστηρότητα απέναντι στα οργανωμένα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Θεωρούμε ότι είναι άμεσα αναγκαία η επανεξέταση της παρούσας υπόθεσης ώστε να μην περιοριστεί η ελευθερία της καθαρίστριας και να της δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τη δουλειά της.

Παράλληλα, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τον επανασχεδιασμό και τον εξορθολογισμό του σχετικού νομικού πλαισίου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com