Αλ. Τσίπρας: Όλοι μαζί για ένα προοδευτικό σχέδιο για την Ευρώπη, φραγμό στην άνοδο της Ακροδεξιάς (Βίντεο)

0

“Επιτυχία για μας είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο περιγράφοντας τι σημαίνει επιτυχία για την Αριστερά. “Η έξοδος από την κρίση για τους πιο αδύναμους τους πιο φτωχούς αυτό είναι επιτυχία για την Αριστερά”.

“Το κρίσιμο είναι να έχουμε πάντα στο νου μας, για ποιους δίνουμε μάχες και ποιους εκπροσωπούμε.  Όταν βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε να βρεθεί ένας πρωθυπουργός στις μέρες μας τον Ιούλη του 2015 ήταν όταν με καθαρό μυαλό μέτρησα τις συνέπειες που θα είχε η κάθε επιλογή για τα μεγάλα στρώματα της κοινωνίας, για τους πιο αδύναμους”.

“Η έξοδος από την Ευρώπη που για κάποιους φάνταζε αριστερή επιλογή, ήταν η επιλογή της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης που εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε. Θα επρόκειτο για καταστροφική επιλογή ντυμένη με ένα επαναστατικό, αριστερό μανδύα”.

“Δεν χάσαμε τον βασικό μας προσανατολισμό. Να σκεφτόμαστε σε κάθε μας βήμα για ποιους παλεύουμε και για ποιους δίνουμε μάχη και σήμερα αν αισθάνομαι ότι επιβεβαιωθήκαμε και πετύχαμε όχι μόνο γιατί εξυγιάναμε τα οικονομικά μας και έχουμε στόχους πάνω από τα πλεονάσματα αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτά τα πετύχαμε ρίχνοντας 8 μονάδες την ανεργία, βάζοντας στην υγεία 2.5 ανασφάλιστους πολίτες, θεσπίζοντας το ΚΕΑ, επαναφέραμε την κανονικότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία κ.α.”

“Βγήκαμε από την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια και αυτή είναι μια αριστερή επιτυχία” τόνισε ο πρωθυπουργός.

H Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στην γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί

Στόχος μας είναι ευέλικτες πολιτικές που θα εγγυώνται την αειφόρο ανάπτυξη παίρνοντας μέτρα για την κλιματική αλλαγή και σεβόμενη το περιβάλλον.

Η Αριστερά σε όλη την Ευρώπη δείχνει να χάνει την βάση της και να το κερδίζουν οι δημαγωγοί, οι ακροδεξιοί και οι φασιστικές δυνάμεις. Έχουμε χρέος να κοιτάξουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα, Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε σε αυτό τον εφιάλτη να γίνει πραγματικότητα.

“Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στην γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί. Να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει όπου βρίσκεται στην κυβέρνηση, πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ένα συνεκτικό πρόγραμμα, στοχευμένο και εφαρμόσιμο. Μια νέα χάρτα δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς”.

Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά πρέπει να συναντηθούν

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

“Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη”, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται πολιτικό θάρρος για να κάνουμε αυτό το βήμα. Διότι πρωτίστως απαιτείται αυτοκριτική. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Συντάκτης: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com