Πολιτικά αδιέξοδα, ακροδεξιά παιχνίδια

0

Η πολιτική συμπόρευση του Κ. Μητσοτάκη με τον Όρμπαν στη δεξιά τάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος φαίνεται πως στο εσωτερικό της Ν.Δ. άνοιξε την όρεξη αυτών που ονειρεύονται τολμηρές και ανοιχτές ακροδεξιές στροφές.

Ο Μ. Βορίδης, αφού πριν από μερικές μέρες έγινε περίγελως με τις φάτνες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, επανήλθε χθες με πιο συγκροτημένη λεπενική ατζέντα: οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας απειλούνται από κακούς μουσουλμάνους και άθεους που επιβουλεύονται την παραδοσιακή ταυτότητα της κοινωνίας μας. Επομένως, κατά τον Μ. Βορίδη, η αναθεωρητική πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει πολύ ύποπτο κίνητρο. Η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με αυτή την ανάλυση.

Παράλληλα, συμβαίνει και κάτι άλλο. Με αφορμή το τραγικό γεγονός στις Βουλιαράτες, μια υπόγεια ακροδεξιά εκστρατεία βρίσκεται σε ανάπτυξη. Η προσπάθεια να απομακρυνθεί η συζήτηση από τα πραγματικά γεγονότα, να ηρωοποιηθεί το όλο αφήγημα και να εκβιαστεί η συγκίνηση του κοινού είναι εμφανής στα περισσότερα από τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Το προφίλ των τύπων με τους αγκυλωτούς που εμποδίστηκαν να περάσουν στην Αλβανία κρατήθηκε προσεκτικά στο σκοτάδι της ενημέρωσης. Την προσπάθεια οργανωμένων ακροδεξιών να κάνουν εξωτερική πολιτική στην πλάτη της μειονότητας την αποσιώπησαν εντελώς.

Σε αυτό το ακροδεξιό παιχνίδι, που κρύβεται επιδέξια πίσω από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και το πένθος μιας οικογένειας, συμμετέχουν δραστήρια και επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. Και χθες ο Ν. Κακλαμάνης προσπάθησε ενεργώντας με δική του πρωτοβουλία να καπελώσει τη Βουλή.

Τα επικίνδυνα ακροδεξιά παιχνίδια που παίζει η Ν.Δ. σύντομα θα εξελιχθούν σε παιχνίδια με τη συνοχή της. Μια εκλογική ήττα δρόμο απέχουν.

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com