«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλούνται οι NYT»

0

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας το οποίο ισχυρίζεται πως οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους και υποκλαπείσες συνομιλίες, του περασμένου Ιουνίου, που αποδεικνύουν ρωσική ανάμιξη στην ΠΓΔΜ σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε σημερινό της δημοσίευμα (σ.σ.: εδώ στα αγγλικά) ισχυρίζεται πως οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους και υποκλαπείσες συνομιλίες, του περασμένου Ιουνίου, που αποδεικνύουν ρωσική ανάμιξη στην ΠΓΔΜ σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για αποδεδειγμένο ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στην υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο παρασκήνιο πίσω από τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών το καλοκαίρι.

Οι ΝΥΤ μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ήδη από τον Ιούνιο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν εύκολα εξασφαλίσει το υλικό – emails, μηνύματα, τηλεφωνήματα – που αποδείκνυε ότι ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωνε τους διαδηλωτές.

Πάντα κατά το δημοσίευμα, τα στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών για τη δράση του Σαββίδη περιήλθαν στο Russia Influence Group (Ομάδα για την Επιρροή της Ρωσίας), μια ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων από τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com