Ρε, δεν ντρέπεστε λίγο…

0

Σαν έτοιμη από καιρό, η Νέα Δημοκρατία, έτρεξε να εκμεταλλευτεί -αποφεύγοντας προσεκτικά να τις αναφέρει- τις χθεσινές κερδοσκοπικές πιέσεις στο χρηματιστήριο και να ζητήσει, για χιλιοστή πρώτη φορά από το 2016, εκλογές.

Η Ν.Δ. δεν φάνηκε να αιφνιδιάστηκε. Ο χθεσινός “Φιλελεύθερος” με ένα καταστροφολογικό πρωτοσέλιδο προσπαθούσε να σπρώξει όσο μπορεί προς τα κάτω τη μετοχή της ΔΕΗ. Το κατά πόσον αυτό συνέπεσε τυχαία με το “σορτάρισμα” στις τραπεζικές μετοχές ο καθένας ας το εκτιμήσει όπως νομίζει. Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. την πάσα την πήρε. Προσέθεσε την “ειλικρινή ανησυχία” της για το απαγορευτικό κόστος δανεισμού της χώρας, τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι παρεμποδίζονται οι επενδύσεις, είπε και μια κουβέντα για το ιδιωτικό χρέος, προφανώς για να συμπαρασταθεί στον Κύρτσο, στον εαυτό της και στον «Κήρυκα Χανίων» και ζήτησε “να φύγει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση”.

Λογικό είναι. Η εκστρατεία μίσους για το Μάτι δεν της βγήκε, το «Μακεδονικό» το ξεφτίλισε ολοκληρωτικά η Σπυράκη με τους καφέδες, οι καταγγελίες της εξαδέλφης του Κ. Μητσοτάκη δεν στοιχειοθετούν κακοδιαχείριση στο προσφυγικό, οι συντάξεις δεν κόβονται, έπρεπε να βρουν άλλο σχέδιο. Και βρήκαν τη σπέκουλα με την οικονομία.

Και έτσι μια κοινωνία που υπέφερε για οκτώ χρόνια, που είδε το 25% του εθνικού πλούτου να καταστρέφεται, την ώρα που αυτοί δανείζονταν με τη σέσουλα, που έχασε δουλειές, μαγαζιά και συντάξεις μέχρι να τους ξεφορτωθεί, τους βλέπει, τώρα που πάει λίγο να στρώσει το πράγμα, να κινδυνολογούν ασύστολα ποντάροντας σε οικονομικές καταστροφές και ελπίζοντας σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

Ρε, δεν ντρέπεστε λίγο…

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com