Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke)

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Σεπτέμβρη 2018 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επίσκεψη αντιπροσωπείας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους Daniela Trochowski, υφυπουργό Οικονομικών στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, SusanneHenning-Welsow, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στη Θουριγγία, Gerry Woop, υφυπουργό Ευρωπαϊκών θεμάτων στην κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου, Katina Schubert, πρόεδρο και βουλεύτρια της Αριστεράς Βερολίνου, Harald Wolf,  βουλευτής της Πόλης του Βερολίνου, Anja Mayer, Πρόεδρο της Linke στο Βραδεμβούργο, Dagmar Enkelmann, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Axel Troost, αναπληρωτή πρόεδρο της Linke, UtaWegner από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Linke, Johanna Bussemer, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και Maria Oshana, Διευθύντρια του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννη Μπουρνού, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, τα μέλη της Κ. Ε. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, Όλγα Αθανίτη, Λευτέρη Στουκογεώργο, το μέλος της Κ.Ε. Γιώργο Χονδρό, τον Συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής Νεκτάριο Μπουγδάνη και το μέλος της Γραμματείας του ίδιου Τμήματος, Χρίστο Κανελλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των στελεχών της γερμανικής Αριστεράς εξέφρασε την πολιτική στήριξη και την αμέριστη αλληλεγγύη της στο ΣΥΡΙΖΑ και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την αριστερά στην Ευρώπη. Συζητήθηκαν οι εμπειρίες της ελληνικής και της γερμανικής αριστεράς από την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, ιδίως σε περιβάλλον δημοσιονομικής λιτότητας, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση πως η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων σε κάθε χώρα συνδέεται αναπόσπαστα με τη ζωή συνολικά στην Ευρώπη. Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενότητας της αριστεράς και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να ανακοπεί το πανευρωπαϊκό ρεύμα ξενοφοβίας και εθνικιστικής αναδίπλωσης.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com