Ο πάτος της πολιτικής, μόνη επιλογή της Ν.Δ.

0

Η Ν.Δ. και τα φιλικά της μέσα χρησιμοποίησαν με τον πιο αισχρό τρόπο την καταστροφή στο Μάτι, θεωρώντας πως τους προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν αυτή την ατζέντα, καθώς η διασπορά μίσους και πολιτικής εμπάθειας είναι το μόνο χαρτί που μπορούν, πλέον, να παίξουν απέναντι στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ας είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε ακόμα αρκετά χυδαία πρωτοσέλιδα από «Τα Νέα» και τον «Φιλελεύθερο» σε μια προσπάθεια καπηλείας των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, προχωράει αποφασιστικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε μετά την καταστροφή. Ήδη άνοιξε ο δρόμος για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιβολή κανόνων, εκεί όπου η αυθαιρεσία είχε γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες καθεστώς. Ένα καθεστώς που η κοινωνία κατέληξε να αποδέχεται σιωπηρά και γύρω από το οποίο στήθηκαν πελατειακά δίκτυα, κυκλώματα και πολιτικές καριέρες.

Τα πράγματα είναι απλά. Από τη μία βρίσκονται αυτοί που έχουν ως βασικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος όχι στις διακηρύξεις, αλλά στην πράξη, με συγκεκριμένο σχέδιο. Και από την άλλη, αυτοί που καταφεύγουν σε χυδαίες επικοινωνιακού χαρακτήρα εκστρατείες, προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικής, προγραμμάτων και ουσίας.

Τα τρία τελευταία χρόνια, η Ν.Δ. άσκησε μια ανέξοδη αντιπολίτευση, αποφεύγοντας να παρουσιάσει τις δικές της θέσεις. Τώρα, με το τέλος της επιτροπείας, δεν μπορεί πλέον να το κάνει. Όσο περισσότερο λοιπόν πιέζεται πολιτικά να αποκαλύψει το πραγματικό της πρόσωπο, τόσο περισσότερο θα δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα κατρακυλώντας μέχρι τον πάτο. Δεν έχουν άλλη επιλογή.

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com