Η Αριστερά μπορεί, το μέλλον είναι μπροστά*

0

Η Ελλάδα έχει ήδη περάσει σε μία νέα εποχή. Είμαστε πλέον στις αρχές της εξόδου από τα μνημόνια  που σημάδεψαν  αρνητικά μια ολόκληρη χρονική περίοδο την πατρίδα μας. Η κυβέρνηση έβγαλε την χώρα  από τα μνημόνια με καθαρή έξοδο και έτσι έχουμε το τέλος της οχτάχρονης οδύσσειας και τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο.

Η Αριστερά απέδειξε ότι μπόρεσε να πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν και μέσα από επώδυνους συμβιβασμούς προχώρησε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις, που αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν το δίδυμο της χρεοκοπίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χέρι – χέρι με το πελατειακό σύστημα της διαπλοκής, ήταν αδύνατο να συγκρουστούν μαζί του και βρήκαν όλα αυτά τα χρόνια τα εύκολα θύματα, που δεν ήταν άλλοι  από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ευτυχώς που γρήγορα το αντιλήφθηκαν οι Ευρωπαίοι, εμπιστεύτηκαν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία ανήκει στο Λαϊκό κόμμα της δεξιάς και τη Σοσιαλδημοκρατία που είναι πλέον συγγενικά κόμματα.

Τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτά που αποτελούσαν τον παλιό δικομματισμό, κουβαλούν και σήμερα το μίζερο παρελθόν τους, υποδυόμενα τον ρόλο των αμετανόητων πολιτικών δυνάμεων. Η ΝΔ έδειξε το πρόσωπο της Αριστείας. Έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν την «Ιθάκη» του Καβάφη, ώστε να ταιριάζει με τις αντικυβερνητικές ανακοινώσεις τους. Η αμηχανία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα είναι εμφανής. Η παραχάραξη του Καβάφη και οι ύβρεις του κ. Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της ΝΔ, σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, δείχνουν πόσο δέσμια είναι η ΝΔ στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα.

Το ΚΙΝΑΛ απομονωμένο από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ακολουθεί το δρόμο της δεξιάς στη χώρα μας. Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του – Βενιζέλου, Λοβέρδου – αλλά και του κόμματος, πρέπει να προβληματίσουν έντονα τον κόσμο της σοσιαλδημοκρατίας. Τη στιγμή που ο Μάρτιν Σουλτς δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, δηλώνοντας «νομίζω ότι του αξίζει να του εμπιστευτεί κανείς το μέλλον της Ελλάδας», στο ΠΑΣΟΚ σήμερα αναλαμβάνουν ρόλο μνηστήρα της ΝΔ.

Αφήνοντας πίσω τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, η Αριστερά , ο ΣΥΡΙΖΑ , οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, καλούνται να αποδείξουν οτι είναι η ηγεμονική δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της κοινωνίας στην πατρίδα μας. Ή  θα έχουμε πρόοδο ή θα μας οδηγήσουν ξανά στα ίδια, στα παλιά. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και η ανάδειξη υγιών κοινωνικών δυνάμεων είναι ο μόνος δρόμος για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ως πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες εμμονές και τα φαντάσματα της ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι.

Ο αγώνας από εδώ και πέρα – και όπως πάντα- , θα διεξαχθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Απαιτεί αφύπνιση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση του προοδευτικού μετώπου που θα βάλει τις βάσεις για μια άλλη Ελλάδα  και Ευρώπη οπου οι λαοί θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο και λόγο.

*Αρθρο του Βασίλη Ζωγράφου, Αναπληρωτή Συντονιστή Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στην εφημερίδα Larissanet την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com