Πρόοδος ή συντήρηση

0

Αρθρο του Βασίλη Ζωγράφου, Αναπληρωτή Συντονιστή Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Ξεχειλίζει η υποκρισία στα κόμματα που μετά από δεκαετίες διακυβέρνησής τους διαμόρφωσαν αυτό το κράτος, αυτή την αυθαιρεσία.

Ξεχειλίζει η υποκρισία στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν από θέση ευθύνης τη νομιμοποίηση και γιγάντωση της παρανομίας.

Ξεχειλίζει η υποκρισία από την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα κόμματα στα οποία είναι σήμερα πρόεδροί τους, δημιούργησαν την Ελλάδα των αυθαιρεσιών και της παρανομίας.

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση κάθε νοήμονα πολίτη όταν η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνάνε το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα. Όταν έχουμε δεκάδες νεκρούς και τα μάτια των δικών τους ανθρώπων έχουν στερέψει από δάκρυα, οι κύριοι υπεύθυνοι για την ανείπωτη τραγωδία επιδίδονται στο άθλημα της εκλογοθηρίας και της ψηφοθηρίας.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής επαληθεύουν τον μεγάλο μας ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη και τη ρήση του πως «όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την για πόρνη»…

Έχουν το θράσος να επιτίθενται με αήθη τρόπο κατά του Πρωθυπουργού της χώρας και της Περιφερειάρχη Αττικής με φράσεις όπως «κλωτσιές και δρόμο». Χρησιμοποιούν γηπεδικές εκφράσεις χουλιγκάνων, καταδικασμένες από την κοινή γνώμη. Έχουμε λεκτικούς τραμπουκισμούς από βουλευτές της ΝΔ και από το γνωστό κανάλι της παραπληροφόρησης. «ΜαριΝΕΑ» και «ΑλαφούζοΣΚΑΙ»,  σε πλήρη αρμονία με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛΛ, προσπαθούν λυσσαλέα να χτυπήσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον Αλέξη Τσίπρα. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Το δίλημμα, κύρια για το ΚΙΝΑΛΛ, είναι: Με τον λαό για να λυθούν τα προβλήματά του ή με τα μεγάλα συμφέροντα; Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να είναι με το κεφάλαιο, υπηρέτης του έχει καταστεί…

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για προφανείς σχέσεις του Τσίπρα με την τρομοκρατία. Όταν στα άλλα κράτη δεν ασχολείται κανένας με τις μετακινήσεις των φυλακισμένων ισοβιτών. Πριν χρόνια διακινούσαν την ίδια ανακριβή θεωρία για το ΠΑΣΟΚ και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Η  Φώφη Γεννηματά, προς μεγάλη ικανοποίηση των ΝΕΩΝ και του ιδιοκτήτη του, αποκάλεσε «ψευδεπίγραφη» την πρώτη φορά Αριστερά και τη ρωτάμε: η ΔΕΞΙΑ παλιάς κοπής, που χρησιμοποιεί χουντικά και εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, την καλύπτει ιδεολογικά ή παραδέχεται πως είναι συμπλήρωμα της ΝΔ; Μιας ΝΔ που στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατατάσσεται στην ακροδεξιά πτέρυγα.

Ζητάνε για μία ακόμα φορά εκλογές! Να ψηφίσει ο Ελληνας το παρελθόν, να γυρίσουμε στο 1965 και ακόμη πιο πίσω. Ε, όχι! Ζητάνε εκλογές τα κόμματα που δημιούργησαν όλη αυτή την αλυσίδα παρανομιών. Ζητάνε εκλογές που αποδείχτηκαν για δεκαετίες ανίκανα και συμβιβασμένα. Ζητάνε εκλογές για να τις χάσουν, γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος.

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση για αυτούς που τυμβωρύχησαν, νομίζοντας πως βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν τον Τσίπρα, μέσω της τραγωδίας που οι ίδιοι και τα κόμματά τους δημιούργησαν.

Η Κυβέρνηση, χωρίς αμφιβολία, έχει την πολιτική ευθύνη. Ελέγχεται για τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε ούτε για να συμβιβαστεί με εγκλήματα του παρελθόντος, ούτε για να διαχειριστεί τα κακώς κείμενα. Ήρθε για να προκαλέσει ρήξεις εκεί που απαιτείται. Αυτή είναι αριστερά, αυτή την αριστερά θέλει ο κόσμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με παθογένειες του παρελθόντος και το αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.

Το μείζον δίλημμα μπαίνει πλέον επιτακτικά: ΠΡΟΟΔΟΣ ή ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ; Θα ξαναγυρίσουμε στο μαύρο και σκοτεινό παρελθόν ή θα κοιτάξουμε το μέλλον, διδασκόμενοι από τα λάθη μας; Η ιστορία πρέπει να μας διδάξει. Ο διχασμός που επιχειρεί σήμερα – κυρίως – η Νέα Δημοκρατία και ένα μέρος της σοσιαλδημοκρατίας, είναι καταστροφικός για τη χώρα. Ο Ελληνικός λαός είναι ώριμος και δεν θα κάνει πισωγυρίσματα. Αρκετά πλήρωσε τη λιτότητα και τα μνημόνια, δεν χρειάζεται  πατριδοκάπηλους  και εθνικιστικές κορώνες.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα «Ελευθερία» την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com