Ν. Παπαδόπουλος: Προχωράει κανονικά η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας

0

Με αφορμή το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  το οποίο  αναφέρεται στο πάγωμα της συγχώνευσης  των ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, το ιστορικό εγχείρημα της συνένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προχωράει κανονικά και τέλος Αυγούστου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα τεθεί σε διαβούλευση.

Δεύτερον, σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την συνένωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων και το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο στον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, θα αφορά στην συνένωση του Παν. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στερεάς και Θεσσαλίας, με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να επισκέπτεται την Λάρισα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Τέλος, δεν βρίσκεται καν στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δεδικασμένο στην συνείδηση των πολιτών πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ξεκινήσει η διαβούλευση, με παράθεση μάλιστα στοιχείων τα οποία μόνο διασταυρωμένα δεν φαίνεται να είναι».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com