Ο Μητσοτάκης παραδέχεται ότι στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα

0

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως “στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα”», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα» καταλήγει.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση: «Το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες. Αν δεν υπήρχε, άλλωστε, η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί την τροπολογία της Ν.Δ. να μην περικοπούν ξανά οι συντάξεις. Κατά τα άλλα ας συνειδητοποιήσει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως ό,τι και να λένε, κανείς πια δεν τους ακούει, διότι κανείς δεν τους πιστεύει».

Το Μαξίμου απάντησε στη Ν.Δ.:

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως έρχεται «τέταρτο Μνημόνιο». Σήμερα λέει από τη μία στη Suddeutsche Zeitung πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» και συγχρόνως ισχυρίζεται εντός συνόρων πως έρχεται ένα νέο «άτυπο» μνημόνιο. Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες.

Η αναφορά Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της SZ περί εκλογών: «Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με εξαίρεση τον  τομέα του τουρισμού (…)». Παράλληλα, σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, «πώς θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι τελείωσαν τα μνημόνια;», ο Κυρ. Μητσοτάκης φυσικά δεν διαψεύδει τη διαπίστωση αλλά περιορίζεται να ισχυριστεί ότι «οι άνθρωποι δεν θα αισθανθούν καμία πραγματική αλλαγή».

Παράλληλα, στη συνέντευξή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης τα βάζει ξανά με τους δημόσιους υπαλλήλους, επιμένοντας στη φιλολογία περί «μικρότερου αλλά πιο αποτελεσματικού κράτους», εξηγώντας πως «θα προσλαμβάνουμε λιγότερους ανθρώπους από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Και θα μειώσουμε τον αριθμό των συμβασιούχων».

Ρ. Σβίγκου: Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη γενναιότητα Μητσοτάκη

“Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη γενναιότητα Μητσοτάκη που, επιτέλους, παραδέχτηκε ότι τον Αύγουστο “λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης”. Μπορεί να του πήρε καιρό, μπορεί η ΝΔ να γελοιοποιήθηκε εντωμεταξύ εντός και εκτός της χώρας, αλλά τελικά τα κατάφερε”, δηλώνει στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ράνια Σβίγκου.

Δ. Παπαδημούλης: Η κραυγαλέα λαϊκίστικη διγλωσσία του Κυρ. Μητσοτάκη βγάζει μάτι

«Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολογεί ότι στις 20 Αυγούστου τελειώνουν τα μνημόνια και ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μιλά για 4ο μνημόνιο και στο Μακεδονικό το παίζει αλά Σαμαράς. Η κραυγαλέα λαϊκίστικη διγλωσσία του βγάζει μάτι!» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com