Απελάσεις και επαγγελματίες υπερπατριώτες

0

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους δύο, επειδή προσπάθησαν να αναμειχθούν στα εσωτερικά μας. Αυτό που, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένοι έδιναν χρηματικά ποσά σε δημάρχους και μητροπολίτες προκειμένου να επηρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες και να οργανώσουν συλλαλητήρια εναντίον της λύσης του “Μακεδονικού”.

Η ενέργεια αυτή δεν σχετίζεται με τη γραμμή που ακολουθεί η χώρα μας στις διεθνείς σχέσεις. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θέλει ισότιμες σχέσεις φιλίας και καλής συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου. Και το έχει αποδείξει με τις διεθνείς της συναντήσεις, τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που προωθεί, αλλά και αποφεύγοντας συστηματικά να εμπλακεί σε ψυχροπολεμικού χαρακτήρα κλιμακώσεις, όπως η πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις περισσότερες δυτικές χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί οποιαδήποτε χώρα, επειδή δεν την συμφέρει η επίλυση του “Μακεδονικού”, να αναμειγνύεται στα εσωτερικά μας, και μάλιστα με τρόπο που ακουμπάει θέματα εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτοί που τα έδωσαν. Υπάρχουν και αυτοί που τα πήραν, για να εκφράσουν ειλικρινέστερα τον “υπερπατριωτισμό τους”. Για να ξεσηκώσουν ανιδιοτελώς τον κόσμο και να υπερασπιστούν ανιδιοτελώς την πατρίδα από τους προδότες. Για να μαζέψουν συμμορίες ακροδεξιών σε αντισυγκεντρώσεις, και, αν προκύψει, να βεβηλώσουν και κανένα εβραϊκό μνημείο. Όπως επίσης υπάρχουν και οι “υπερπατριώτες” της ΠΓΔΜ, οι οποίοι μάλλον από τις ίδιες πηγές χρηματοδοτούν την ανιδιοτέλειά τους.

Ο κατ’ επάγγελμα “υπερπατριωτισμός” δημιουργεί πολλά προβλήματα. Δεν λύνει κανένα. Αλλά, όπως φάνηκε, είναι και μια επικερδής επιχείρηση.

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com