Πλεόνασμα αποθεματικού διαθέτει στις ΥΠΕ της χώρας το υπουργείο Υγείας – Το ποσό για την 5η ΥΠΕ

0

Επείγουσες ανάγκες υγειονομικών μονάδων σε όλη τη χώρα πρόκειται να καλυφθούν άμεσα με την διάθεση του πλεονάσματος αποθεματικού του υπουργείου Υγείας μετά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με το πέρας του πρώτου 6αμήνου του 2018 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για άλλη μια φορά την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των διαθεσίμων πόρων που προκύπτουν από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, για επείγουσες ανάγκες Υγειονομικών Μονάδων ανά την επικράτεια.

Η χρηματοδότηση αυτή που ξεπερνάει τα 6.000.000 € για το πρώτο 6άμηνο, έγινε σε αυτή τη φάση με βάση μια προτεραιοποίηση αναγκών σε Μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, ενώ αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την παγίωση της πολιτικής των πλεονασμάτων (και όχι των ελλειμμάτων που εμφάνιζαν σταθερά οι προηγούμενες Κυβερνήσεις) στον χώρο της Υγείας, που διατίθενται για ανάπτυξη υποδομών και ανανέωση εξοπλισμού και όχι για περιστασιακά «μπαλώματα» ή έκτακτες «καταστροφές». Ταυτόχρονα, υποδηλώνει την εκφρασμένη πολιτική μας βούληση και προτεραιότητα να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και να το καταστήσουμε ποιοτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των πολιτών. Και έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια…

Παρακάτω παρατίθενται οι σχετικοί αναλυτικοί πίνακες, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη διάθεση περαιτέρω πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες χρηματοδοτικές πηγές που αξιοποιούμε το ίδιο αποτελεσματικά».

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε και εμείς τον πίνακα με την ενίσχυση υγειονομικών μονάδων της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com