Αντιπολίτευση σε πανικό

0

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό. Η προσπάθειά της να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και να ρίξει την κυβέρνηση “από μέσα” αποδεικνύεται μόνο ευσεβής πόθος. Ενώ η τελευταία της ελπίδα, η εφαρμογή των μέτρων του 2019 – 2010, σκοντάφτει στην ελαστικότητα που φαίνεται να δείχνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η οποία ανατρέπει πλήρως τον σχεδιασμό του Κ. Μητσοτάκη. Το είπαν και φωναχτά άλλωστε. Η ελαστική στάση του Μοσκοβισί στο θέμα της περικοπής των συντάξεων πλήττει τις εκλογικές προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε ο «Φιλελεύθερος», το ημιεπίσημο όργανο της παράταξης.

Αυτή είναι η αιτία της δυσαρέσκειας και των έντονων διαμαρτυριών που εκφράζουν από προχθές ο Μητσοτάκης και όλο το ηγετικό επιτελείο της Ν.Δ. Και από κοντά ο Ευ. Βενιζέλος, ισχυρίζεται πως η μη εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό την ενίσχυση του εθνολαϊκισμού στη χώρα. Βασικά, το έχουν χάσει εντελώς.

Ούτε για μια στιγμή δεν έκατσαν να σκεφτούν πώς βλέπει η κοινωνία την απεγνωσμένη ανάγκη τους να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις. Αλλά αν τους ενδιέφερε τι σκέφτεται η κοινωνία, θα είχαν απαντήσει και πώς χρεοκόπησαν τη χώρα. Και άλλα. Για τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων, για τα δάνεια των κομμάτων τους, για το πώς συμπληρώνεται σωστά ένα τίμιο πόθεν έσχες, για τις off shore, για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις σχέσεις με τον Φρουζή. Κατά τα άλλα, θέλουν περικοπές στις συντάξεις.

Όσο η χώρα αναπνέει τόσο ο αέρας της αντιπολίτευσης κόβεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και οι εκλογές είναι ακόμα μακριά.

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018  

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com