Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την ανάρμοστη σχέση του με τον Φρουζή της Novartis

0

Η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Φρουζή της Novartis

Οι στενές σχέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κ. Φρουζή της Novartis

Τις στενές σχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το δημοσίευμα, οι σχέσεις του επικεφαλής της ΝΔ με τον κ. Φρουζή παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με αυτές που διατηρούσε ο πρώτος με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens.

Το ρεπορτάζ παραθέτει στοιχεία από τη δικογραφία, στην οποία υπάρχει μεγάλος όγκος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στους δύο άνδρες: «Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Μr Novartis σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά, με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση», σημειώνουν οι συντάκτες του ρεπορτάζ. Και προσθέτουν: «Σε ένα από αυτά τα mails αυτά ο Κ. Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυρ. Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους».

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και η στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη

Το συγκεκριμένο δείπνο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν διοργανώθηκε από τον Κ. Φρουζή για κοινωνικούς λόγους. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε με σκοπό την παροχή στήριξης στον τότε υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2015, αλλά είχαν αναβληθεί. Εντέλει, ο πρώτος γύρος για την εκλογή προέδρου είχε διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2015, ενώ ο δεύτερος, στον οποίο αναδείχτηκε εντέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης, στις 10 Ιανουαρίου 2016. Το συγκεκριμένο δείπνο, στο οποίο είχαν προσκληθεί υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, είχε διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2015. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το μέιλ του Κ. Φρουζή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που δημοσιεύει η εφημερίδα:» Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής…». Λίγο παρακάτω, στο ίδιο μέιλ, ο Κ. Φρουζής αναφέρεται σε κάποια στελέχη εταιρειών που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο δείπνο, επισημαίνοντας ότι «μου είπαν και οι τρεις ότι έχεις την υποστήριξή τους γιατί σε εκτιμούν ούτως ή άλλως».

Λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2015, ο Κ. Φρουζής, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει τότε από τη Novartis, είχε αποστείλει το βιογραφικό του στον Κυρ. Μητσοτάκη. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, στις 21 Μαΐου 2015, «ο Φρουζής στέλνει το βιογραφικό του στον Κυρ. Μητσοτάκη μαζί με επισυναπτόμενα που αποδεικνύουν τις ικανότητές του».

Απαντήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρμοστη σχέση Μητσοτάκη-Φρουζή αναφέρει:

Η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη, και στον κ. Φρουζή της Νοβάρτις, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι:

Πρώτον, οι δυο τους είχαν στενές, φιλικές σχέσεις, πράγμα που έχει αποκρύψει επιμελώς ο κ. Μητσοτάκης.

Δεύτερον, ο κ. Φρουζής στήριξε την εκστρατεία του κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ τόσο απροκάλυπτα, ώστε να παραθέτει πολυτελή δείπνα στο σπίτι του, με τη συμμετοχή πολλών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και, βέβαια, του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Τρίτον, η σχέση τους αποκαλύπτεται αμοιβαία επωφελής. Ο κ. Φρουζής από τη μια παραθέτει δείπνα στήριξης του κ. Μητσοτάκη, και από την άλλη του στέλνει το βιογραφικό του, και σειρά υμνητικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπό του, προφανώς για να προωθήσει ο αρχηγός της ΝΔ την επαγγελματική τον καριέρα.

Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει:

Γιατί απέκρυψε τη στενή σχέση του με τον Φρουζή;

Πού οφείλεται η μετά σαμπάνιας στήριξη του Φρουζή στο πρόσωπό του;

Ποια συναλλαγή κρύβουν οι αμοιβαίες «εξυπηρετήσεις» τους;

Τέλος, καθώς ο αρχηγός της ΝΔ είναι υπότροπος, γιατί παρόμοιες σχέσεις είχε με τον  Χριστοφοράκο της Siemens, είναι καιρός να αφήσει τις υπεκφυγές περί “σκευωρίας” και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com