Εμπόριο υπερπατριωτισμού

0

Χθες η γερμανική εφημερίδα «FAZ», επικαλούμενη πηγές στο Βερολίνο, αποκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να τηρήσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, αλλά είναι αναγκασμένος να πλειοδοτεί σε πατριωτισμό στο εσωτερικό της χώρας για να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο.

Για πολλές ώρες η Νέα Δημοκρατία παρίστανε ότι δεν είδε και δεν άκουσε το δημοσίευμα. Μέχρι την ώρα που, πιεζόμενη από το Μαξίμου, αναγκάστηκε να το διαψεύσει.

Δεν χρειαζόταν καν. Η Νέα Δημοκρατία, σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα, έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι δεν θα διαταράξει την υλοποίηση της συμφωνίας: “Καμία ελληνική Βουλή, είτε η παρούσα είτε η επόμενη (σ.σ.: δηλαδή “καμία κυβέρνηση, ούτε αυτή εδώ ούτε κάποια δική μας…”), δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών…”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλο αυτό το ντελίριο υπερπατριωτισμού στο οποίο επιδίδεται η Ν.Δ. τις τελευταίες μέρες, με κραυγές περί μειοδοσίας και εθνικών υποχωρήσεων, γίνεται για τα μάτια της Ακροδεξιάς. Για να κρατηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με ένα ακροδεξιό ακροατήριο και για να αποτραπεί η δημιουργία “μακεδονομαχικού” κόμματος, που θα διεμβολίσει τη βάση της τώρα που το θέμα “πουλάει”.

Από τη μια μεριά είναι θετικό, έστω κι έτσι, το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν σκοπεύει να ναρκοθετήσει τη συμφωνία. Από την άλλη όμως προκαλεί τεράστια αποστροφή η ευκολία με την οποία σαλπίζουν εθνικά προσκλητήρια και υποδεικνύουν προδότες και μειοδότες έχοντας στο μυαλό τους μόνο ακροδεξιά ψηφαλάκια και τους ψηφοφόρους του Καμμένου.

Ο υπερπατριωτισμός σε συνδυασμό με τον καιροσκοπισμό είναι ένα απεχθές μείγμα πολιτικής. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το εμπόριο υπερπατριωτισμού ήταν πάντοτε επικερδές.

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com