Δύο επιθέσεις και μία ανα-κατασκευή σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο!

0
  1. Η ΠΡΩΤΗ επίθεση (Ένα ακόμη επεισόδιο στη σαπουνόπερα με θέμα «Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας είναι εκτός γραμμής του κόμματος»)

Σε αντίθεση και αντιπαράθεση θέλει να φέρει – με το στανιό και με το έτσι θέλω -, «παραπολιτικό» σχόλιο  στο φύλο της «Ελευθερίας» το Σάββατο 17 Ιουνίου, τον Τοπικό με τον Πανελλήνιο ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας για μια ακόμη φορά δήθεν «εκτός γραμμής» την Ν. Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρακας ο θησαυρός και πάλι!

Ο κ. «Ζ», γνωστός  πια για την εμπάθειά του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – όταν βέβαια αυτός δεν είναι «ασώματος- ακίνδυνη  ιδέα», αλλά γίνεται συγκεκριμένη πολιτική θέση, δράση και «προσωποποιείται» απ αυτούς που εκλέχθηκαν για να τον εκπροσωπούν (4 τα πιο πρόσφατα  παραδείγματα)- ανέλαβε και πάλι να «ανακατασκευάσει την είδηση». Άξιος ο μισθός του. Και εις ανώτερα! Η διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας όμως τι λέει για όλα αυτά;

Πιο αναλυτικά: Και επί της ουσίας! Ο κ. «Ζ» «ανακαλύπτει» και «αποκαλύπτει» την φοβερή δήθεν αντίφαση ανάμεσα στην συνέντευξη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα, την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουνίου, σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η οποία σε ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» την επόμενη μέρα είχε τον τίτλο «δεν δίνουμε χρίσματα, σεβόμαστε την αυτονομία της και δεν κομματικοποιούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση», με την γραμμή της Νομαρχιακής Επιτροπής που τολμάει –  χωρίς να ρωτήσει τον «Ζ» –  και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ διοργανώνει ανοιχτή, δημόσια εκδήλωση την Τρίτη 19 Ιουνίου στην πλατεία της Νίκαιας με θέμα «Ποια είναι η άλλη, η νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας; Ποια είναι τα 2 σxέδια για την αυτοδιοίκηση; Τι αλλάζει  ο «Κλεισθένης Ι»; Γιατί χρειάζεται ένα «νέο, ενωτικό και νικηφόρο δημοκρατικό ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του, που ήταν αφιερωμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάλι καλά που δεν μας ζητούν  να «αποκηρύξουμε μετά βδελυγμίας» και την σχετική απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής (23/5/2018).

Δεν οφείλεται σε άγνοια των θέσεών μας. Είναι ολοφάνερο πια!

Ξέρει, πολύ καλά ο υπογράφων ως «Ζ»,  ότι, πολλάκις, από το 2014 ιδιαίτερα, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έχει αναφερθεί με τον πιο επίσημο τρόπο  (Συνέδρια, Κεντρικές Επιτροπές) σαν «πρότυπη για την δουλειά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομαρχιακή Επιτροπή» και από τον Παναγιώτη Ρήγα και από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ξέρει, πολύ καλά ο κ. «Ζ»,  ότι,  για το κόμμα μας, τα πολιτικά κόμματα και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις – διοικήσεις, έχουν διαφορετικό – διακριτό ρόλο, στην αλληλοσυμπληρούμενη προσπάθεια που υπάρχει στο σύστημα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης  της χώρας μας. Συλλειτουργούν στον ίδιο χρόνο αλλά σε διαφορετικό χώρο(πεδίο) και άρα διέπονται και υπακούουν, από  και σε, διαφορετικούς κανόνες.  Οι πάντες γνωρίζουν ότι η Βουλή συζητάει και εντέλει ψηφίζει τον εκάστοτε «Κλεισθένη» και άλλους νόμους που ρυθμίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίστροφα, οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και ακόμα περισσότερο οι αυτοδιοικητικές διοικήσεις έχουν το δικό τους , από τους ίδιους και μόνο ψηφισμένο  κυβερνητικό – τοπικό πρόγραμμα, με κορύφωση το πενταετές και ετήσιο Επιχειρησιακό τους Σχέδιο.

Τα κομβικά σημεία για την αποφυγή του «καπέλου» των κομμάτων στην Τ. Α.(πλήθος τα παραδείγματα με πιο πρόσφατο την δράση του κύριου Πατούλη στα συνέδρια της ΚΕΔΕ) είναι: Τα χρίσματα (που εμείς δεν δίνουμε) και το ποιος αποφασίζει, για κάθε θέμα της αρμοδιότητάς του! Εμείς, κ. «Ζ», δεν δηλώνουμε «τρελίτσα» για απαλλαγή από τις ευθύνες που απορρέουν απ το ρόλο μας! Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, λέγοντας το πρωί «μακριά τα κόμματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και το βράδυ «ευχαριστώ τον Αδωνι για την προτίμηση – πρόκριση στο πρόσωπό μου».

Αλλού αυτά! Δεν «ψαρώνουμε». Δεν μασάμε! Δεν αυτοπεριοριζόμαστε για το χατίρι των «κατασκευαστών» των γεγονότων και των πάλε ποτέ «ρυθμιστών» στης ενημέρωσης. Ευτυχώς σήμερα πια κανένας δε μπορεί να μονοπωλήσει και να ρυθμίσει κατά το  δοκούν την ενημέρωση των πολιτών. Το νέο στα ΜΜΕ έχει ήδη γεννηθεί.

Εμείς  θα πραγματοποιήσουμε τις προγραμματισμένες με αυτό το θέμα εκδηλώσεις μας σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά  για την δωρεάν διαφήμιση τους!

ΥΓ. Αν το επιθυμεί ο κ. «Ζ» δεν έχει παρά να παραβρεθεί την Τρίτη το βράδυ στη Νίκαια, στην ανοιχτή – δημόσια εκδήλωσή μας. Θα ακούσει – από πρώτο χέρι- αυτά που τώρα προβοκάρει! Ας μη φοβηθεί, δεν θα τον «χρίσουμε» Δήμαρχο. Ξέρουμε ότι είναι ένας  κατασκευαστής ειδήσεων με μεταπτυχιακό στην κατασκευή αντιΣΥΡΙΖΑ «εικόνων».

 

                                                                                                           Γρ Τύπου  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

                                                                                                                                 &

                                                                                                      Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ

 

 Η ΔΕΥΤΕΡΗ επίθεση:(Άτεχνη προσπάθεια  συκοφάντησης  του  Γιώργου Σταμπουλή, αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ταυτόχρονη έντεχνη προσπάθεια να «σκεπαστεί» η σιωπή για τα 3 όχι και τόσο αναπάντητα ερωτήματα για την κακοδιαχείριση στην  ΚΕΚΑΝΕΜ.

Στον “προς έκπτωση  Αυτοκράτορα”  κάνει πλάτες ο Γ.Ρ., ή έτσι  φάνηκε σε μας τους καχύποπτους; Οι συγκεκριμένες απαντήσεις  θα δοθούν σύντομα στην Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών  και στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον ίδιο τον σύντροφο Γιώργο Σταμπουλή. Ελπίζουμε ότι δεν θα εξαφανιστούν και πάλι στην ιδιαίτερα ευανάγνωστη  17η σελίδα, όπως έγινε με την ΚΕΚΑΝΕΜ… Άτιμα γραπτά, μένουν και εκθέτουν…

                                                                                                              ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

  1. ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Και νέα επιτυχία των ανα-κατασκευαστών των ειδήσεων στον τοπικό μας τύπο. Χθες 17/6/2018 οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ παρουσιάζονται σαν καθολική αύξηση με “ξύλινο” πρωτοσέλιδο(στις μέσες σελίδες άλλα λέγονται). Ενώ το θέμα της ημέρας, δηλαδή η συμφωνία για το Μακεδονικό, παραπέμπεται στην άκρως ευανάγνωστη 19η σελίδα!

                                                                                   

                                                                                                Γραφείο Τύπου Σύριζα Λάρισας

 

ΥΓ1) Όταν η παραπολιτική «καπελώνει» την πολιτική, τόσο ωμά και τόσο συχνά και μάλιστα σε ιστορικά ΜΜΕ, μόνο θλίψη μπορεί να αισθανθεί ο κάθε δημοκρατικός, ο κάθε σκεπτόμενος ορθολογικά πολίτης. Καθένας θλίβεται όταν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης ευτελίζεται.  Κρίμα…

ΥΓ2) Οψόμεθα λοιπόν την Τρίτη στη Νίκαια.  Όσο για μας, μην ανησυχείτε… Νικήσαμε γιατί είχαμε δίκαιο και το 2014 και δύο  φορές το 2015, όταν είχαμε απέναντί μας το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Τώρα, με κάτι “ανακατασκευαστές  ειδήσεων”  μεγάλους και μικρούς θα φοβηθούμε;

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com