Διήμερη επίσκεψη στη Λάρισα του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη

0

Διήμερη επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Μαίου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Συντονιστής της Ν. Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου και ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Μάνθος Σαρρής.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «είναι σημαντική η χρονική συγκυρία της διήμερης επίσκεψης του πρώτου τη τάξει υπουργού στη Λάρισα. Πέρα από την ενημέρωση που θα υπάρξει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση («Κλεισθένης Ι»), θα παρουσιαστούν και οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, μέσω ενός προγράμματος με πολιτικές δικής μας επιλογής κατά την μεταμνημονιακή εποχή.

Η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» αποτελεί τομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού παρέχει εργαλεία και δυνατότητες, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για την ανάπτυξή της.

Πρόκειται για μία, δημοκρατική και ριζική αλλαγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην «καρδιά» της οποίας βρίσκεται η απλή αναλογική. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που προηγήθηκαν της σημερινής μεταρρύθμισης (προσλήψεις συμβασιούχων, νόμος για τις ΔΕΥΑ, κλπ.), πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται παράλληλα με τον «Κλεισθένη» (σε λίγο διάστημα βγαίνει το πόρισμα της επιτροπής που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες μεταξύ του υπουργείου, των δήμων και των περιφερειών) και πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν θέματα τα οποία άπτονται της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Πέμπτη 24/5

11:30 – 12.00 Θα παραστεί στην εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κέντρου Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ Λάρισας για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης Ναρκωτικών Pompidou 2018, που απονέμει το Συμβούλιο της Ευρώπης

12:30 – 13:15  Επίσκεψη και σύντομη ομιλία στη ΔΕΥΑΛ με αντικείμενο τον νέο νόμο για τις ΔΕΥΑ

13:15 – 14:00  Συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας

20:00 – 22:00              Κεντρική ομιλία με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις & η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση» στο ξενοδοχείο DIVANI- Διοργανώνει η ΝΕ Λάρισας

Παρασκευή 25/5

10:30 – 12:30              Συνάντηση με τους 7 Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με προσκεκλημένο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του ΔήμουΛαρισαίων

13:00 – 13:30              Συνέντευξη στα Τοπικά μέσα στα γραφεία της Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ)

 

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com