«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να μην υπάρχουν έμφυλες ανισότητες» δήλωσε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα

0

«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να μην υπάρχουν έμφυλες ανισότητες. Στην γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων εξειδικεύουμε αυτές τις πολιτικές και έτσι δημιουργήσαμε το εθνικό σχέδιο ισότητας 2016-2020. Το εθνικό σχέδιο αφορά στόχους για την ισότητα των δύο φύλων, τις γυναίκες στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την παιδεία, την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με θέμα: ««Πολιτικές Ισότητας – γυναίκα και κοινωνία σε περίοδο κρίσης».

Περιγράφοντας την θέση της γυναίκας στην κοινωνία την περίοδο της κρίσης, η κ. Κούβελα εκτίμησε πως «οι γυναίκες την κρίση την βίωσαν περισσότερο από τους άντρες», ενώ υποστήριξε ότι «η γυναίκα λείπει εκκωφαντικά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων». Επίσης, έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και σχετίζεται με τις απολύσεις εγκύων γυναικών, τονίζοντας πως «παρότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την απόλυση, εντούτοις υπάρχουν εργοδότες που τον νόμο τον παραβιάζουν».

Η κ. Κούβελα, μιλώντας για τις πολιτικές που έχει χαράξει η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ανέφερε πως «υπάρχουν σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την οικογενειακή βία, αλλά και για την ισότητα των φύλων».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, η κ. Κούβελα μίλησε για τις δομές και τα συμβουλευτικά κέντρα, που βοηθούν τις γυναίκες οι οποίες κακοποιούνται. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η γ.γ. Ισότητας των Φύλων δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην εκπαίδευση των παιδιών για τα ζητήματα της ισότητας, και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στην εκπαίδευση, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το θέμα της ισότητας των φύλων, αλλά και η σεξουαλική αγωγή.

Επίσης η κ. Κούβελα αναφερόμενη στις αλλαγές που συντελούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε, ότι η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προχώρησε σε προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο «για συμμετοχή περισσότερων συλλογικοτήτων των γυναικών στις θεσμοθετημένες επιτροπές Ισότητας των Περιφερειών». «Κάθε τι που πετυχαίνουμε προσθέτει στην δημοκρατία της χώρας και αναβαθμίζει την δημοκρατία. Γιατί σε μια δημοκρατία που έχει έμφυλες ανισότητες, βάλλεται η ποιότητα της» είπε μεταξύ άλλων κ. Κούβελα και συμπλήρωσε: «Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι αξίζουν, γι’ αυτό θέλουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα των φύλων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη ως χώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com