Οδοιπορικό στη Μακρόνησο

0

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων και ο Σύλλογος φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας συμμετέχουν  την Κυριακή 20 Μάη 2018 σε Οδοιπορικό στον τόπο μαρτυρίας των Ηρώων, στο «κολαστήριο» της Μακρονήσου, μαζί με την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (Αθήνας), τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καρδίτσας.

Η Μακρόνησος υπήρξε ο τόπος όπου, αστικό κράτος και φασισμός χρησιμοποίησαν τις πιο απάνθρωπες μεθόδους στην προσπάθειά τους να καθυποτάξουν τους αγωνιστές και να ξεριζώσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και του δίκιου από ένα ολόκληρο λαό.

Θα επισκεφτούμε το νησί και θα δούμε από κοντά τα μέρη όπου γράφτηκε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του ανυπότακτου λαού.
Θα μιλήσουμε, θα μάθουμε, θα στοχαστούμε.
Λαύριο: σύγχρονος τόπος εξορίας των Κούρδων

Με την ολοκλήρωση της περιήγησής μας στο νησί, θα επιστρέψουμε σε έναν άλλο σύγχρονο τόπο εξορίας στην απέναντι ακτή, στο Λαύριο. Εκεί που οι κυνηγημένοι των σύγχρονων πολέμων και του αυταρχικού φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας δίνουν τη δική τους μάχη.

Θα μιλήσουμε, θα γνωριστούμε και θα παραδώσουμε τη βοήθεια που θα έχει μαζευτεί από τις Λέσχες στους Κούρδους που ζουν στα λυόμενα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για τη Λάρισα στη Μαρίτα τηλ. 6993391164 και τον Τάκη τηλ. 6972280889.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com