Στην τελετή του Δήμου Τεμπών προς τιμήν των στρατιωτών που πολέμησαν, σκοτώθηκαν και θάφτηκαν στα Αμπελάκια, η Άννα Βαγενά

0

Στην  τελετή του Δήμου Τεμπών προς τιμήν των Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Κυπρίων στρατιωτών που πολέμησαν, σκοτώθηκαν και θάφτηκαν στα Αμπελάκια, παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά.

Στη διάρκεια της τελετής παραδόθηκε χώμα ποτισμένο με το αίμα Αυστραλών, Κυπρίων και Νεοζηλανδών στρατιωτών, που θυσιάστηκαν στη μάχη των Τεμπών στις 9 Απριλίου του 1941, στην Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Kate Logan, για να τοποθετηθεί σε μνημείο που θα κατασκευαστεί στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Σε δήλωσης της η Άννα Βαγενά εξέφρασε τη συγκίνησή της,  γιατί από μια καταπληκτική σύμπτωση αυτή την εποχή στο θέατρό της, το «Μεταξουργείο», αλλά και στη Λάρισα στις 12 και 13 Μαΐου, παρουσιάζεται το έργο της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη «Γλυκυτάτη Γαία Πατρίς», στο οποίο περιλαμβάνεται το διήγημα «Ο Τύμβος». Το συγκεκριμένο διήγημα αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός, στο οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

«Είναι συναρπαστικό πώς η τέχνη και η ζωή συναντούν την ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com