Ο ΟΑΕΔ συμβάλλει στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας- Στη Λάρισα η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη

0

Οι ευκαιρίες δικτύωσης και κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και οι δράσεις του ΟΑΕΔ για την στήριξη της απασχόλησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η Περιφερειακή διεύθυνση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, παρουσία της κεντρικής διοικήτριας, Μαρίας Καραμεσίνη.

Σε δηλώσεις της, η κα Καραμεσίνη τόνισε ότι «ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να προσαρμόσει το ρόλο του στα νέα δεδομένα της οικονομικής ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να οδηγήσει στην εξέλιξη ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Ο ΟΑΕΔ πάντα συνέβαλε στην απορρόφηση της ανεργίας και στο να είναι η ανάπτυξη, δίκαιη.

Ταυτόχρονα όμως πάντα συνέβαλε διαθέτοντας στις επιχειρήσεις κατάλληλο εργατικό δυναμικό. Στις σημερινές συνθήκες, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε μέσα από το θεσμό των εργασιακών συμβούλων εργοδοτών, στη προμήθεια προς τις επιχειρήσεις με κατάλληλο εργατικό δυναμικό, ανάλογα με τις ανάγκες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ανέργων, τους οποίους εξυπηρετούμε και υποστηρίζουμε στην πορεία της εργασιακής τους ένταξης.

Επίσης ο οργανισμός θα συμβάλει στη προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά θα μπορέσει να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι έγιναν άνεργοι, ώστε να ξεκινήσουν ξανά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Νομίζω ότι εάν συνεχίσουμε αναπτύσσοντας νέα εργαλεία στις νέες συγκυρίες μπορούμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο της περιόδου που ξεκινά».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμα, η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, Όλγα Τσιούρβα, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, Δημήτρης Δεληγιάννης.

Τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκπροσώπησε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ελένη Σδράλη.

bty

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com