Μια τρύπα να κρυφτούν

0

Προχθές ο Γιούνκερ τους είπε κατάμουτρα ότι πιστοληπτική γραμμή δεν υπάρχει. Και ότι η έξοδος θα είναι καθαρή, καθαρότατη.

Πέρσι, τέτοιον καιρό, η Νέα Δημοκρατία και η συμμαχία των προθύμων ΜΜΕ είχαν ποντάρει τα ρέστα τους στον περίφημο κόφτη: Μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βγάλει καταιγισμό δημοσιευμάτων που προέβλεπαν ότι τον Απρίλιο του 2018, με τα αποτελέσματα της Eurostat, ένα τσουνάμι περικοπών θα σαρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς του Δημοσίου.

Ο Απρίλιος του 2018 ήρθε και η χώρα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ, αντί για 1,75% που προέβλεπε η συμφωνία με τους δανειστές. Η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, γιατί έχει απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Το πλεόνασμα όμως ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική της θέση.

Η Νέα Δημοκρατία όμως και οι βαθυστόχαστοι αναλυτές των ΔΟΛ και των Λίμπεραλ πρέπει να κρυφτούν. Διότι αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία επαφή με την πορεία και την απόδοση της οικονομίας. Ενώ υποτίθεται ότι στα οικονομικά οι αριστεροί είναι οι σκράπες. Εκτός, βέβαια, αν έγραψαν συνειδητά ψέματα.

Το δεύτερο γαϊτανάκι ήταν η «πιστοληπτική γραμμή».

Και εκεί η Ν.Δ. και οι πρόθυμοι έπαιξαν τα ρέστα τους. Για να πουλήσουν το σενάριο ότι τα Μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ, ο Τσίπρας μας κοροϊδεύει, μας περιμένει «τέταρτο Μνημόνιο χωρίς λεφτά..». Και ας έλεγαν οι Ευρωπαίοι ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί πέρα που να θέλει πιστοληπτική γραμμή. Εδώ συνέχιζαν. Χρειάζονταν απεγνωσμένα την πιστοληπτική γραμμή για να υπονομεύσουν κάθε συζήτηση περί καθαρής εξόδου.

Προχθές ο Γιούνκερ τους είπε κατάμουτρα ότι πιστοληπτική γραμμή δεν υπάρχει. Και ότι η έξοδος θα είναι καθαρή, καθαρότατη.

Σε αυτή την περίπτωση δεν έψαξαν τρύπα να κρυφτούν. Έψαξαν τρύπα να χώσουν τον Γιούνκερ. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έκλεισαν οι κάμερες, ο Κ. Μητσοτάκης είπε στον επικεφαλής της Κομισιόν ότι έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με την πραγματικότητα της καθαρής εξόδου…

Και στην πιστοληπτική γραμμή τζίφος.

Αυτά για να καταλαβαίνουμε τι είδους πολιτική κάνουν η Νέα Δημοκρατία, κάποιοι εκδότες και κάποια κουτσάβια της δημοσιογραφίας που προσπαθούν να βγουν βουλευτές.

Και αυτή είναι μόνο η ορατή πλευρά. Γιατί όλα αυτά που έχουν κάνει υπογείως για να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση και την έξοδο από τα Μνημόνια είναι μια πιο μεγάλη και πιο βρόμικη ιστορία.

Το κύριο άρθρο της «Αυγής» το Σάββατο 28 Απριλίου 2018  

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com