Χιλιάδες επιχειρηματίες και επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

0

«Ικανοποιητική», χαρακτήρισε το βράδυ της Δευτέρας από τη Λάρισα την ανταπόκριση επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για την αποπληρωμή των χρεών τους, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ήταν ομιλητής σε ενημερωτική ημερίδα για την ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας, το παράρτημα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με τον Φώτη Κουρμούση, «έχουν ξεκινήσει 27.000 επιχειρήσεις και 8.000 ελεύθεροι επαγγελματίες την διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, η ροή των αιτήσεων είναι ικανοποιητική. Παράλληλα,  έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες υποδομές μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και το δημόσιο ετοίμασαν τις εσωτερικές διαδικασίες, συνδέοντας τα συστήματα μεταξύ τους».

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια των αγροτών, ανακοίνωσε ότι «αποφασίστηκαν, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδας, ρυθμίσεις διευθέτησης των οφειλών σε τρεις κατευθύνσεις: Πρώτον με διαγραφή όλων των τόκων, δεύτερον με τη δυνατότητα διαγραφής έως 60% του αρχικού κεφαλαίου και τρίτον με την επανεκκίνηση – δραστηριοποίηση του γνωστού νόμου των πανωτοκίων, όπερ σημαίνει ότι όποιοι αγρότες – κτηνοτρόφοι έχουν παράπονα, θα εξετάζεται εκ νέου φάκελός τους. Όλες αυτές οι διαδικασίες θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της υπερχρέωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ενώ μετά το Πάσχα θα εξεταστεί η διαδικασία διευθέτησης των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου».

Στην χθεσινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος και ο Συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com