Τα δάνεια των κομμάτων

0

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα για περισσότερο από 40 χρόνια, χρωστούν σήμερα πάνω από 400 εκ. ευρώ στις Τράπεζες.

Στις χρεοκοπημένες Τράπεζες οι οποίες έχουν αναχρηματοδοτηθεί από τον Ελληνικό λαό, το βιοτικό επίπεδο του οποίου έφτασε στο ναδίρ.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν συστηματικά να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, σφυρίζουν αδιάφορα, βγαίνουν επιθετικά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάνε και τα ρέστα από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό.

Πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο  τεραστίων διαστάσεων, καθώς οι οφειλέτες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους να μην αποπληρώσουν αυτά που δανείστηκαν και είναι ιδρώτας του Ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική δικαιοσύνη περιφέρει ένα καραμπινάτο σκάνδαλο από επιτροπή σε επιτροπή.

Εδώ έχουμε δυο πολιτικά κόμματα που ζητάνε απ’ τον Ελληνικό λαό να τον ξανακυβερνήσουν. Είναι ο παλιός δικομματισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής  και των σκανδάλων. Ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και αλλοίωσης της πραγματικότητας. Με τα φιλικά σε αυτούς ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και της χώρας. Παρουσιάζουν την αλήθεια με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω.

Τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και η κυρία Γεννηματά, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να στήνει σκευωρίες εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε τα τελευταία χρόνια. Η Siemens, η Novartis, το Μετρό και οι μίζες από τα εξοπλιστικά είναι φαντασία του Τσίπρα; Ψέματα λένε οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, οι Ελβετοί, όλοι αυτοί συμμάχησαν με τον Τσίπρα; Τους εξαγόρασε όλους ο Τσίπρας, εισαγγελείς, μάρτυρες, FBI, τραπεζίτες; Όλοι αυτοί συνωμοτούν σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Επιτέλους ας σοβαρευτούν και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Το ζήτημα είναι ότι όταν το θέμα φτάνει στα χρέη των κομμάτων τους, τότε παρατηρείται εκκωφαντική σιωπή. Σηκώνουν σκόνη για αποπροσανατολισμό του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού.

Μέχρις εδώ, με τον εμπαιγμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Την ώρα που οι πολίτες υφίστανται καθημερινά την πίεση των τραπεζών, της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων, της ΔΕΗ, του Φυσικού Αερίου, άλλων δημόσιων οργανισμών, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, είναι τεράστια η πρόκληση προς την κοινωνία.

Κάποιοι  χάνουν τον ύπνο τους, αρρωσταίνουν από τα οικονομικά εμπόδια, από την οικονομική καταστροφή που τους οδήγησαν κυβερνώντας τη χώρα τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται, τον ιδρώτα μιας ζωής να κινδυνεύει να εξανεμιστεί και τα συγκεκριμένα κόμματα να απολαμβάνουν ασυλία, χωρίς ίχνος  ντροπής,  χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς να κοκκινίζει κανείς, χωρίς να δικαιολογούν που τα πήγαν τόσα εκατομμύρια και από την άλλη να θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Να ζητάνε από τον Ελληνικό λαό την ψήφο του χωρίς ντροπή, με το επιχείρημα πως θέλουν να τον βγάλουν από τον οικονομικό βούρκο από τον οποίο αυτοί τον οδήγησαν.

Δεν ξέρουν τι σημαίνει να τρέχεις και να μη φτάνεις να περισώσεις την περιουσία σου, να στοιβάζεσαι στην ουρά για να κάνεις ρυθμίσεις, δόσεις και με την ανεργία να βασανίζει κάθε οικογένεια, χρόνια τώρα. Και αυτοί να μην δικαιολογούν που πήγαν τα δάνεια, και γιατί δεν τα αποπληρώνουν!

Στη ΝΔ, επειδή όλα έχουν τα όρια τους, τους φέρνω στη μνήμη τα τελευταία λόγια του Σωκράτη προς τον φίλο του Κρίτωνα, λίγο πριν αρχίσει η θανατηφόρος επίδραση του Κώνειου: «ΤΩ ΑΣΚΛΗΠΙΩ οφείλομεν αλετρυόνα, απόδοτε και μη αμελήσετε» ή «στον Ασκληπιό χρωστάμε έναν κόκορα να μην αμελήσετε να τον αποδώσετε».

Άλλα ήθη, διαφορετική προσέγγιση  της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στην πολιτεία, στους πολίτες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Περιμέναμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παραδειγματιστούν από το μεγάλο δάσκαλο, τον Σωκράτη. Δεν επιτρέπεται επιλεκτική σεισάχθεια  σε βάρος του πολύπαθου Ελληνικού λαού.

Ζωγράφος Βασίλης, Δάσκαλος

Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com