Στο Κιλελέρ για το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

0

Την εξασφάλιση του ποσού των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος (ΕΜΑΚ) στο Κιλελέρ της Λάρισας, ανακοίνωσε το Σάββατο 17 Μαρτίου, συμβολικά μπροστά στο μνημείο του αγρότη που έχει ανεγερθεί στο ιστορικό Κιλελέρ, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η κα Κονιόρδου, βρέθηκε στο χώρο, συνοδευόμενη από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκο Παπαδόπουλο και τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Παπαγεωργίου, συντονιστή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και Αννυ Ψάρρα – Περίφανου, συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού της Ν. Ε.

Στο χώρο του μνημείου του αγρότη, την υπουργό υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο αντιδήμαρχος, Ιωάννης Μπακαλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Βάιος Βισβίκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ, Απ. Κοντογιάννης και ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας, Αντ. Κοκότσικας.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, τόνισε ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης για το εθνικό μουσείο αγροτικού κινήματος στο Κιλελέρ. Το μουσείο μας δίνει αυτοπεποίθηση και κυρίως μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι ένα μουσείο με δυναμική, καθώς δεν θα είναι μόνο ένας εκθεσιακός χώρος, αλλά και ένας χώρος συνεδριακός, χώρος εκπαίδευσης, σεμιναρίων, σύνδεσης του αγροτικού κινήματος με τον πολιτισμό, αλλά και με τις εναλλακτικές μορφές αγροτικής ανάπτυξης και του τουρισμού. Έχει μεγάλη σημασία ειδικά για τους νέους ανθρώπους να γνωρίζουν πως τίποτε δεν πρέπει να παίρνουμε ως αυτονόητο καθώς όσα ζούμε και χαιρόμαστε σήμερα κάποιοι έδωσαν το αίμα τους. Το μουσείο μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι συνεργάζονται προς ένα κοινό σκοπό».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά, ανέφερε ότι «η επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης είναι το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος πολλών γενεών. Όταν ολοκληρωθεί η φάση της επικαιροποίησης θα είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου. Αυτό είναι για μας ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των αγροτών».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «αυτό το μουσείο δεν γίνεται για να βρουν δουλειά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όπως αφελώς ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και γιατί εκφράζει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης των αγροτών».

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε ότι «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί ο χώρος του μνημείου όπου θα κατασκευαστεί το μουσείο αγροτικού κινήματος και ο δήμος θα δώσει κάποιες παροχές για την λειτουργία του μουσείου όπως είναι η χρήση του νερού, του ρεύματος κτλ. Το επόμενο διάστημα αναμένονται να σταλούν και τα δικαιολογητικά από το δήμο για την επικαιροποίηση της μελέτης για το μουσείο».

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com