Ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός εγκαινίασε την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στη Λάρισα

0

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εγκαινίασε την Πέμπτη (18/01/2018) την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) σε συνοικία της Λάρισας, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, αρμόδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, βρίσκονται ήδη σε λειτουργία περίπου 10 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα. «Θεωρούμε πως καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο κενό που είχε προηγουμένως το σύστημα Υγείας. Θεωρώ πως με τη στελέχωσή του με οικογενειακούς γιατρούς, με γενικούς γιατρούς, παθολόγους, παιδίατρους και με μία διεπιστημονική ομάδα Υγείας, με νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, συγκροτούμε μονάδες Υγείας που θα μπορούν να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα πρωτοβάθμιου χαρακτήρα και κυρίως να δώσουν έμφαση στη πρόληψη και στην αγωγή Υγείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το 40% των γιατρών στις ΤΟΜΥ είναι κάτω των 40 ετών, είπε ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στο προσωπικό με το οποίο έχουν στελεχωθεί οι νέες δομές υγείας, και τόνισε ότι «οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολύ μεράκι και πολύ καλή κατάρτιση ώστε να παρέμβουν στον τομέα της πρόληψης και ενημέρωσης του πληθυσμού».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «το 2018 θέλουμε να είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», προσθέτοντας πως η λειτουργία των ΤΟΜΥ θα βοηθήσει συνολικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη χώρα. Όπως υπογράμμισε, αυτό θα συμβεί «σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των δομών που ήδη υπάρχουν, δηλαδή των Κέντρων Υγείας των πόλεων και της υπαίθρου, αλλά και με τη στήριξη προς τα δημόσια νοσοκομεία».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, Νέστορας Αντωνίου, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της πόλης, Παναγιώτης Νάνος και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com