Ασύδοτοι οι βιομήχανοι της περιοχής Ελασσόνας ρίχνουν τα απόβλητα των εργοστασίων τους στον Τιταρήσιο ποταμό

0

Σοβαρές ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταλογίζει η Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν ελέγχουν και αφήνουν ανεξέλεγκτους βιομήχανους της περιοχής Ελασσόνας, να ρίχνουν σε τρεχούμενα νερά τα απόβλητα των εργοστασίων τους με σωλήνες, ξεκινώντας από το φράγμα του Αγιονερίου και πιο πάνω.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μαυρίσει τα νερά του Τιταρήσιου ποταμού και σε σημεία όπου είναι στάσιμα, να εμφανίζονται φυσαλίδες και αφροί.

Οι συγκεκριμένες βιομηχανίες -τυροκομεία διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς τους οποίους αυθαίρετα δεν χρησιμοποιούν, αδιαφορώντας για τη μόλυνση και την οικολογική καταστροφή που προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή. Οι ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη είναι μεγάλες, καθώς  εθελοτυφλούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ολιγωρούν.

Καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν δραστικά μέτρα, καθώς πέρα από το κέρδος κάποιων, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και τα τρεχούμενα νερά του Τιταρήσιου ποταμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής .

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com