ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική η κατάληψη σε χώρο που ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση

0

Η κατάληψη σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκές, κοινωνικές διεκδικήσεις και τη δημοκρατική παράδοση των αγώνων, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή κατάληψη αναρχικών ομάδων στον πολυχώρο «ΣΠΟΥΤΝΙΚ» όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεταξουργείου-Κεραμεικού, με ομιλητή το Ν. Βούτση:

«Η σημερινή κατάληψη (σ.σ.: η οποία έληξε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας) σε χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκές, κοινωνικές διεκδικήσεις και τη δημοκρατική παράδοση των αγώνων.  Αποτελεί μια αυταρχική ενέργεια που επικαλείται δήθεν την εναντίωση στην εξουσία, ενώ είναι βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική.

Η  πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και της παρεμπόδισης κομματικών εκδηλώσεων, θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει σε λογικές και πρακτικές καταστολής.
Για την αποφυγή περαιτέρω εντάσεων και ενδεχομένων επεισοδίων, λάβαμε την απόφαση για αναβολή της εκδήλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν θα σταματήσουν να παρεμβαίνουν και να συζητάνε με την κοινωνία, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.»

 

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com