Από το επόμενο εξάμηνο τα αδέλφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

0

Μεγάλη ανάσα για τις οικογένειες που αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 νοικοκυριά.

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι θα μπορούν να φοιτούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ θα δοθεί δυνατότητα και για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, να μπορούν να φοιτούν στην ίδια πόλη.

Από το επόμενο εξάμηνο οι φοιτητές που είναι αδέρφια θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Βουλής δίνοντας μεγάλη ανάσα στις οικογένειες που αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 νοικοκυριά.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με την οποία λύνεται ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι διαμαρτυρίες γονέων για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξαν πιεστικές και στα γραφεία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και το έθεσαν με τη σειρά τους τόσο στους υπευθύνους του υπουργείου Παιδείας, όσο και σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com