9 χρόνια μετά, τίποτα δεν ξεχνιέται: Διαδηλώσεις για τον Δεκέμβρη του Αλέξη

0

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα, δολοφονία που πυροδότησε τη νεολαιίστικη εξέγερση του 2008. Εννέα χρόνια μετά, με τις μνήμες ακόμα νωπές και πολλά από τα αιτήματα ανεκπλήρωτα, μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις νεολαιών και κομμάτων, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν, όπως κάθε χρόνο, σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (στις 12 το μεσημέρι αλλά και στις 6 το απόγευμα) και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το βράδυ που ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Οι μέρες που ακολούθησαν θα μείνουν χαραγμένες για πάντα ως οι μέρες που μια ολόκληρη γενιά φώναξε με όλης της τη δύναμη.

Φώναξε για τον θάνατο ενός μαθητή, για την αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, για το ασφυκτικό πλαίσιο ενός σχολείου εξεταστικού κέντρου, για ένα μέλλον που ήδη διαγραφόταν ζοφερό μπροστά της και με τον εφιάλτη της ανεργίας και της επισφάλειας να είναι ήδη παρών.

Το μήνυμα της εξέγερσης που έβγαλε τη νέα γενιά στους δρόμους παραμένει επίκαιρο και όπως κάθε χρόνο μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου διοργανώνουν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑμε ανακοίνωσή της, καλεί τους νέους και τις νέες «να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών, για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και για την επικράτηση της αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η νέα γενιά πρέπει να μπει ξανά στο προσκήνιο της συλλογικής ζωής και δράσης, απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο και τη λογική της ανάθεσης».

«Καλούμε τους νέους και τις νέες να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον», τονίσει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενάντια στις λογικές, που εμφανίζουν ως μονόδρομο τα μνημόνια, ενάντια στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια, με όπλο τους συλλογικούς αγώνες και την ενότητα, οι νέοι και οι νέες,  ολόκληρος ο ελληνικός λαός θεωρούμε το μήνυμα του Δεκέμβρη του 2008 επίκαιρο όσο ποτέ, που αναδεικνύει την ανάγκη για νέους αγώνες ,για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών ,για ένα άλλο δρόμο, χωρίς λιτότητα, χρέος, μνημόνια, ευρώ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Λαϊκή Ενότητα.

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com