Η Άννα Βαγενά υπέγραψε για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

0

Η βουλευτής  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας  Άννα Βαγενά χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΧΕΝ Λάρισας για τη συλλογή υπογραφών για την επικύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, της  Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπέγραψαν το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες και που αφορά ένα πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών και των παιδιών.

Η Άννα Βαγενά πρόσθεσε την υπογραφή της, ενώ παράλληλα διακινεί το ψήφισμα προσπαθώντας να αυξήσει τον αριθμό των συνυπογραφών μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών και ημερομηνία κατά την οποία ο στόχος είναι να έχουν συγκεντρωθεί 25.000 υπογραφές.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η κίνηση αυτή συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της  δημόσιας διαβούλευσης  επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας», στις 17/11/2017.  Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

 

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com