Πλούσιες εκδηλώσεις στην 1η Πανελλήνια Έκθεση ΚΟΙΝΣΕΠ

0

Oλοκληρώθηκε  την Παρασκευή  η 1η  Πανελλήνια έκθεση ΚΟΙΝΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Στην έκθεση πήραν μέρος 150  εγχειρήματα που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα  της οικονομίας  από όλη την Ελλάδα με μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Εκτός από τις ΚΟΙΝΣΕΠ στην έκθεση έλαβαν μέρος και οι ΚΟΙΣΠΕ που  κύριο μέλημά τους είναι η εργασιακή επανένταξη κυρίως ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα

Περίπτερο είχε  το ψυχιατρικό κατάστημα <<Δαφνί>> με άτομα που έχουν διαγνωστεί με σχιζοφρένεια κατά 68% οι οποίοι παλαιοτέρα  όπως δήλωσαν οι ίδιοι βίωναν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ τώρα είναι εργαζόμενοι με στοχοπροσήλωση όπως ανέφεραν υγειονομικοί που τους συνόδευαν.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξαν οι ΚΟΙΝΣΕΠ καινοτομίας και ψηφιακών εφαρμογών που επανδρώθηκαν κυρίως από νέους ανθρώπους οι οποίοι δημιουργούν χώρο και εκφράζουν τις αναζητήσεις τους

Από μεριάς του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες και εργαστήρια που  παρείχαν ενημέρωση  για το κοινωνικό όφελος αλλά έδωσαν και κατευθυντήριες γραμμές  και για τις οικονομικές δράσεις της ΚΑΛΟ.

Κατερίνα Ελευθέρογλου

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com