Ο Άδωνης Γεωργιάδης εστειλε φάκελο-βόμβα, στον Σόϊμπλε…

0

«Άδωνις Γεωργιάδης» έγραφε ο φάκελος για τον Σόιμπλε

Από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, εστάλη ο φάκελος με τα εκρηκτικά στο ταχυδρομείο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε το πρωί από τη Γερμανική Αστυνομία. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε την είδηση σημειώνοντας ότι σε φωτογραφία του φακέλου που εστάλη από τις γερμανικές αρχές αναγράφονται τα ακόλουθα:

Spyridon – Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece

Η αστυνομία ενημερώθηκε, ακόμη ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο της Αττικής, ενώ έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ο υπουργός, Νίκος Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η διεύθυνση που αναγράφεται είναι η διεύθυνση του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Αντίδραση υπήρξε και από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαιώνει το περιστατικό.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε ύποπτο δέμα έξω από τα γραφεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε μέσω του Twitter ότι το δέμα παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο μέσω ταχυδρομείου στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης και καθώς η αστυνομία έκρινε πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, ζητήθηκε από αρκετούς υπαλλήλους να φύγουν από τα γραφεία τους.

Στη συνέχεια το δέμα μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, όπου εξετάστηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά και εξουδετερώθηκε.

Περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.

 ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com