Η κρυφή γοητεία της αποσύνθεσης

0

Συντάκτης: Νίκος Αρτινός

Σε φάση αποσύνθεσης έχει μπει για τα καλά η Νέα Δημοκρατία. Τα γεγονότα που τεκμηριώνουν την παραπάνω άποψη αυξάνονται, τόσο σε αριθμό, όσο και σε συχνότητα. Την αρχή έκαναν οι καθηγητές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι τα έβαλαν με τους βουλευτές του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, που αναφέρθηκαν στους “εκπαιδευτικούς φαντάσματα”:

Η   Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών.

Ακολούθησαν οι συνδικαλιστές των οδηγών ταξί της ΝΔ, οι οποίοι, με αφορμή την είσοδο της ΔΡΑΣΗΣ και του Θόδωρου Σκυλακάκη, αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας τα εξής:

Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το ‘’τρένο της Χαλιμάς’’, που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε. Ούτε συνοδοιπόροι στη πορεία θανάτου(της κοινωνίας) που ετοιμάζετε. .Η δική μας ΔΡΑΣΗ , η δική μας ΘΕΣΗ είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνίαπου υποφέρει. Κι εκεί θα μείνουμε. Μαζί της θα παλέψουμε, αππορίπτοντας κάθε Συμφωνία Νεοφιλελεύθερης Αλήθειας.

Τα περιστατικά δεν είναι πλέον μεμονωμένα. Αντιθέτως αντανακλώνται και μέσα στο κόμμα, ακόμα και μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Νίκου Δένδια, ο οποίος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ανέφερε σχετικά με τον Κήρυκα Χανίων και το δάνειο που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ο Κυριάκος δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Είναι ο τελευταίος που ξέρει για τον Κήρυκα. Δεν ξέρει τι του γίνεται με τον Κήρυκα

Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο με την πρόσφατη τοποθέτηση του Ευάγγελου Λαμπάκη, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Έβρου, σχετικά με την αναφορά του Μάκη Βορίδη στα χρυσωρυχεία της περιοχής:

Είμαι αναγκασμένος να πάω ενάντια στην παράταξη με την οποία είμαι ταυτισμένος ιδεολογικά ( ΝΔ), γιατί τόσο ο Μάκης Βορίδης, που ήρθε πρόσφατα, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, όσο -φοβάμαι- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο θέμα των χρυσωρυχείων στέκονται απέναντι στους αγώνες των Εβριτών και είναι με τη μεριά της Eldorado! Αντίθετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησα ξανά στην πρόσφατη επίσκεψή του, μου είπε ότι σαφέστατα και δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι παραμένει η θέση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τέτοιο πράγμα στον Έβρο. Γι’ αυτό και τον τιμώ…

Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, η αλλοίωση, το σάπισμα, το μούχλιασμα, το “άναμμα”, τα συμπτώματα της αποσύνθεσης δηλαδή, δημιουργούν εικόνες σουρεαλιστικής φρίκης, που παραπέμπουν στις trash movies των δεκαετιών του ’60 και ’70 (και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή). Η κατάσταση είναι δυσάρεστη, παρόλα αυτά …”γοητευτική”.  Παρουσιάζει μια “κρυφή γοητεία” και μια ένοχη ευχαρίστηση να βλέπει κανείς live την αποσύνθεση της ΝΔ, ενός κόμματος που είναι συνυπεύθυνο (με το ΠΑΣΟΚ) για την οικτρή κατάσταση της χώρας. Παρουσιάζει, επίσης, ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο απεγκλωβίζονται από τις σάπιες σάρκες, αρκετά στοιχεία (τόσο τα υγιή, όσο και τα μολυσματικά) που αντιλαμβάνονται, ότι το πτώμα της ΝΔ, έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζόμπι χωρίς μέλλον…

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com