Τα σκυλιά αλυχτούν…

0

Συντάκτης: Νίκος Αρτινός

Τα σκυλιά  αλυχτούν. Μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και μετά την ανακοίνωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τα σκυλιά (δεξιά, δήθεν αριστερά, μεσαία, κεντρώα, ποταμίσια, συμπαραταξιακά, ακροδεξιά, καναλόσκυλα, σκυλιά που σερφάρουν στο internet, όλων των ειδών τα σκυλιά που τα προηγούμενα χρόνια βαριανάσαιναν μπουκωμένα από τις μίζες και την διαπλοκή) άρχισαν και πάλι να αλυχτούν. Άρχισαν να σκούζουν, άρχισαν τα θρασύδειλα σκουξίματα για τα μέτρα, για το πλεόνασμα, για τούτο, για κείνο, για τ’ άλλο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν στον βασανισμένο λαό μας ένα κλίμα απελπισίας και παράδοσης. Αλυχτούν ακούραστα και κουραστικά, προσπαθώντας να ρίξουν τις άμυνες. Αλυχτούν προσπαθώντας να ισοπεδώσουν κάθε ελπίδα, κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, κάθε δειλό χαμόγελο, να θάψουν στα κατάβαθα οποιοδήποτε ψήγμα αισιοδοξίας. Αλυχτούν και με τα παράφωνα σκουξίματά τους λένε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα όσα περνάτε. Ο κομμουνιστής Τσίπρας και οι ιδεοληψίες του. Ο κομμουνιστής Τσίπρας φταίει που προσπαθεί να αλλάξει τις παραδόσεις των Ελλήνων. Θέλει να εξαφανίσει το ρουσφέτι. Θέλει να εξαφανίσει την μίζα. Αν είναι δυνατόν! Μα το ρουσφέτι και η μίζα είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και της παράδοσής μας. Ανάξιοι Έλληνες γιατί επιλέξατε τον Τσίπρα; Καλά δεν ήταν όταν “Λεφτά υπήρχαν” που “μαζί τα τρώγαμε”; Ξυπνήστε, ανάξιοι Έλληνες. Ο κομμουνιστής Τσίπρας δεν πρόκειται να σας σώσει. Δεν τον αγαπάει ο Σόιμπλε. Με μας τους ευρωπαϊστές, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, τα πάνε καλά. Εμείς θα σώσουμε την κατάσταση, μόλις ξαναπάρουμε την κουτάλα. Ξυπνήστε ηλίθιοι Έλληνες. Δεν σας πρέπει η εντιμότητα. Δεν σας αξίζει, να είστε έντιμοι και αξιοπρεπείς. Σας αξίζει να είστε μίζεροι και κακομοίρηδες. Εμείς σας εγγυόμαστε ότι, μόλις πάρουμε την κουτάλα, θα σας προσφέρουμε τόση μιζέρια, όση δεν φαντάζεστε….

Και τα σκυλιά αλυχτούν. Και θα συνεχίσουν να αλυχτούν. Και ο λαός μας, αν και κουρασμένος και αποκαρδιωμένος θα συνεχίσει να τα αγνοεί. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται γιατί ξέρει πλέον τι σημαίνουν αυτά τα αλυχτίσματα. Τα ακούει εδώ και σαράντα χρόνια. Είναι αυτά που τον οδήγησαν στην σημερινή “σκυλίσια ζωή” του…

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com